Porsjonsostekake med bringebær

 

IMG_1896

Ostekake er både enkelt å lage og smaker godt. Her har jeg laget små porsjonskaker, men det er selvsagt ikke noe i veien for å lage en stor kake i stedet. Toppingen kan endres ved å bruke annen frukt eller bær.

Oppskriften gir omtrent 6 porsjonskaker, men er avhengig av hvor store du lager dem.

 

Ingredienser:

  • 1 pakke digestivekjeks
  • 125 g usaltet smør

 

Fyll:

  • 1 pk bringebærgele
  • 2,5 dl kokende vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g naturell Tine kremost
  • 100 g melis
  • frøene av en vaniljestang
  • 3 dl kremfløte

 

Topping:

  • 1 pk bringebærgele (eller gelantinplater)
  • 2,5 dl kokende vann
  • Bringebær, evt noen blåbær

 

Fremgangsmåte:

Bunn:

  • Knus kjeksene med en morter eller i kjøkkenmaskin
  • Bland i det smeltede smøret
  • Ha kjeksblandingen i bunnen av hver form
  • Sett formene i kjøleskapet mens du lager fyllet

 

Fyll:

  • Kok opp vannet og løs opp gelantinpulveret
  • Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende
  • Pisk kremfløten stiv
  • Rør sammen kremost, rømme, melis og vanilje med en foodprosessor
  • Tilsett kremfløten og rør forsiktig sammen
  • Rør til slutt inn den avkjølte geléen i en tynn stråle
  • Ha så fyllet i hver form
  • Sett i kjøleskapet til osteblandingen har stivnet

 

Pynt:

  • Kok opp vann og løs opp gelépulveret
  • Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende (det tar ikke så lang tid)
  • Legg den frukten eller bærene du ønsker og legg på hver kake
  • Hell så over den avkjølte geléen
  • Sett formene i kjøleskapet til geléen har stivnet
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Porsjonsostekake med bringebær”

  1. Din siste oppskrift på ostekake skal jeg prøve – den ser lekker og fristende ut!
    Takk for tipset.
    Dessertkaken med Kiwisaus gjorde lykke igår!

    Klem fra Kirsti

Leave a Reply to Kirsti Nordlie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *