Hjemmelagde fiskepinner med wasabiaioli

IMG 9067

Denne oppskriften ligner fish’n chips , men er mye raskere å lage.  Oppskriften min på Fish’n and chips finner du HER.

Disse fiskepinnene smaker virkelig helt nydelig, og selvsagt mye bedre enn de man finner i frysedisken. Dette tror jeg alle vil like, selv de som normalt ikke spiser fisk.

Jeg har brukt torskefilét, men du kan også bruke sei eller lange for  eksempel.

Det tar selvsagt lenger tid å lage disse fiskepinnene enn om du bare åpner en pakke, men har du tid så anbefaler jeg virkelig at du prøver disse.

 

Ingredienser 4 personer:

  • Ca 5-600 gram filét av torsk eller annen hvit fisk
  • hvetemel
  • 2 egg, pisket
  • Panko eller griljermel/ strøkavring
  • salt og pepper
  • Smør og olje til steking

Fremgangsmåte:

  • Skjær filéten i staver som ligner fiskepinner
  • Salte og pepre
  • Vend stavene først i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko/ griljermel
  • Smelt smør/ olje i stekepannen på middels varme
  • Srek fiskepinnene til de har fått pen, gylden farge på begge sider

 

Tilbehør:

Det smaker godt med aioli ved siden av, evt kan du blande rømme med majones og smaksette med wasabipaste

Salat er også obligatorisk synes jeg samt frites eller ovnsbakte poteter

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *