Hamburgerbrød med spelt

IMG 9724

Disse hamburgerbrødene er virkelig gode, mye bedre enn de vanlige burgerbrødene som bakes med hvetemel. På grunn av helsa prøver jeg å unngå hvetemel så derfor ønsket jeg å prøve spelt, men var litt skeptisk. Resultatet var over all forventning og kan absolutt anbefales.

Oppskriften gir 10 brød.

 

Ingredienser:

  • 200 g sammalt spelt
  • 275 g siktet spelt
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pk gjær
  • 1/2 dl olje
  • 3 dl fingervarmt vann
  • Sesamfrø

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alle de tørre ingrediensene
  • Tilsett olje og vann
  • Kjør i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter
  • Dekk bakebollen med plast og la heve i 60 minutter (til dobbelt størrelse)
  • Ta deigen ut på bakebordet og del den i to
  • Rull hver av delene til en «pølse» som du igjen deler i fem
  • Rull hvert emne til boller og trykk dem litt flate
  • Legg på et bakepapirkledt brett
  • Pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø
  • Legg et klede over og la de heve ca 30 minutter
  • Stek brødene i forvarmet ovn på 225 grader i 10-15 minutter til de har fått pen farge
  • Avkjøles på frist
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *