Lettsaltet torsk med bacon

IMG 9860

Jeg har ikke spist lettsaltet torsk på minst 20 år. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, det har bare ikke blitt sånn. Men jeg vil gjerne variere maten, og så ofte som vi spiser fisk kan det bli litt vanskelig å finne på nye retter. Nå fikk jeg altså lyst tl å prøve lettsaltet torsk igjen. Tidligere har jeg spist den med hvit saus og gulrotstuing, nå ville jeg prøve med ertestuing og bacon i tillegg til sausen.

Retten er jo god så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har laget den på så mange år.

 

Ingredienser 4 personer:

  • 1,2 kg lettsaltet torsk
  • 1 pakke bacon
  • 1 pakke frosne erter
  • Smør
  • litt fløte
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Stek baconbiter i litt smør til de er gyldne og sprø
  • Kok opp ertene i lettsaltet vann
  • Hell av kokevannet
  • Tilsett smør og mos til puré ved hjelp av en stavmikser
  • Tilsett evt litt fløte
  • Smak til med salt og pepper
  • Renskjær torskefiléten og del i passende stykker
  • Kok opp vann uten salt
  • Legg i fiskestykkene
  • Kok opp og la fisken trekke 7-8 minutter (trekk kjelen vekk fra platen)
  • Ta opp fisken og legg den på et kjøkkenpapir slik at overflødig vann trekkes ut
  • Legg fisken på tallerken sammen med bacon og ertestuing
  • Server evt hvit saus ved siden av
  • Mandelpoteter er vanlig følge
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *