Torskeloin på spinatstuing

IMG 9741

Her kommer enda en oppskrift på torsk. Torsk er favorittfisken til både Jørn og meg. Det er sjelden jeg bruker samme oppskrift, jeg prøver som regel noe nytt hver gang. Denne gangen falt valget på spinatstuing og ovnsbakte mandelpoteter. Det er bare en ting å si om det, det var utrolig godt. Men det skal vel godt gjøres å servere fersk torsk som ikke smaker godt.

Ved siden av serverte jeg salat med blodappelsin/ rød appelsin og det smakte veldig bra sammen. Oppskrift på den finner du HER. Ellers smaker det godt med baconbiter ved siden av.

Denne retten er lavfodmap

 

Ingredienser:

  • Ca 500 gram torskeloin uten skinn og ben
  • 4-5 vårløk, kun det grønne
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 pose fersk spinat
  • 2 ss smør
  • 3 dl laktosefri matfløte
  • Mandelpoteter i båter

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smør i pannen
  • Tilsett spinat og vårløk og salt
  • Når spinaten har falt sammen tilsetter du fløten
  • La dette koke til fløten har tyknet litt
  • Hold varmt
  • Salte og pepre torsken og legg den i en smurt ildfast form
  • Fordel noen smørkladder over torsken
  • Bak i ovn i ca 10 minutter til torsken flaker seg når du trykker på den
  • Legg spinatstuing midt på en tallerken og legg torsken over
  • Server salaten ved siden av

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *