Pankopanerte torsketunger med remulade

IMG 8999

Torsketunger er en av favorittrettene mine, så det blir mange torsketungemiddager når de er i sesong. Siden jeg lager det relativt ofte må jeg også variere måten jeg serverer dem på. Pankopanerte tunger er blant det jeg liker aller best.

Panko er en slags brødsmuler som brukes mye i Japan. Du får kjøpt det i innvandrerbutikker, men du finner det også i velassorterte butikker som Meny og Ultra. Det brukes når du skal panere og fritere mat og smaker 100 ganger bedre enn griljeringsmel og lignende. Det gir en nydelig og sprø skorpe.

IMG 9008

 

Ingredienser:

  • Torsketunger, ca 250 gram per person
  • Til panering:
  • 2 egg
  • Hvetemel
  • Panko
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

 

Fremgangsmåte

  • Skyll torsketungene i kaldt vann
  • Tørk dem på kjøkkenpapir
  • Salte og pepre
  • Dypp dem først i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko
  • Stek dem ved middels/ høy varme til de får en gylden og sprø skorpe
  • Etterstek evt i ovnen

 

Remuladesaus:

  • 1 dl god majones
  • 1 dl creme fraishe eller rømme
  • 1 ss sylteagurk, finhakket
  • 1-2 ss kapers, finhakket
  • 1-2 ss frisk estragon, hakket
  • 1 hardkokt egg, hakket – kan utelates
  • 1 ss kjørvel, hakket – kan utelates
  • salt og pepper
  • Bland alle ingrediensene sammen og la trekke a 30 minutter slik at smakene får «satt seg». 

Bon Apetit <3

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *