Pizza med greske smaker

IMG 9701

Nå er jo ikke pizza en gresk rett, men det er vel ingenting i veien for å toppe den med greske smaker allikevel. Her har jeg brukt de samme ingrediensene som brukes i gresk salat og tilsatt kjøttboller i tillegg.

 

Pizzabunn:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
  • Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
  • Legg på fyllet
  • Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen  ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
  • Stek ved 270 grader i ca 8 minutter
Du kan selvsagt steke pizzaen uten pizzastein også
 

Pizzasaus

 
  • 1 boks tomater, jeg brukte italienske
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • litt kajennepepper

Kjør alt i en foodprosessor eller bruk stavmikser til alt er blandet og sausen har passe konsistens (litt tynn)

La den stå på benken en stund for at smakene skal “sette” seg.

Topping:

  • pizzasaus
  • hvit geitost
  • fetaost
  • 1/2 rødløk
  • 8-10 cherrytomater
  • 1/2 squash
  • 1 neve svarte oliven
  • kjøttboller etter smak og behag
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *