Isgalt på grønnsakmos med chorizo, asparges og tomat

IMG 8649

Isgalt er ikke den første fisken man treffer på når man ser i fiskedisken, men når den først er der bør du kjøpe den. Det er nemlig en nydelig fisk som smaker litt av skalldyr. Den er noe fastere i fisken enn torsk, litt mer å tygge på liksom.

Jeg kjøpte ferdig rensede filéter som jeg bakte i ovnen med godt resultat. Og siden jeg nesten er avhengig av å ha det fargerikt på tallerkenen når jeg spiser så måtte jeg lage et tilbehør som virkelig lyste opp. Men det er jo selvsagt opp til deg hva du ønsker. Jeg vil tro det er mye som passer bra sammen med isgalt, reker for eksempel. Siden fisken i seg selv har en snev av skalldyrsmak vil nok reker harmonere bra med dette.

Men slik gjorde jeg det:

 

Ingredienser:

  • Ca 5-600 gram isgaltfilét
  • 2-3 chorizopølser i terninger
  • 4-5 asparges delt i biter
  • 5 cherryromater delt i 4
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 1 ss smør
  • Olje
  • Salt og pepper
  • evt annet krydder etter ønske

 

Grønnsaksmosen:

Vask og skrell:

  • 3 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • Del grønnsakene i terninger
  • Kok mørt i lettsaltet vann
  • Mos med en foodprosessor
  • Tilsett 1 ss smør
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett gjerne litt persille eller andre urter

 

Fremgangsmåte:

  • Sjekk at filétene er helt uten ben
  • Salte og pepre filétene
IMG 8646
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Del pølsen i terninger
  • Brun pølsen i pannen så den avgir fett og får litt farge
  • Tilsett grønnsakene og la dem surre med
IMG 8645
  • Sett fisken i ovnen og la den bakes ca 8 -10  minutter, avhengig av størrelse

 

Servering:

  • Legg grønnsaksmos midt på tallerkenen
  • Fordel pølse- og grønnsaksblandingen rundt
  • Legg fisken på toppen
  • Pynt evt med urter el.l.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *