Chili con Carne

IMG 9695

Denne oppskriften er rask og enkel så det er bare å sette i gang. Du kan selvsagt lage den som Chili sin Carne også hvis du ikke spiser kjøtt, den smaker deilig da også. Styrkegraden bestemmer du selv ved å øke eller redusere chilimengden.

Som tilbehør til en chiligryte serveres ofte tortillalefser og/ eller ostegratinerte nachos, men hos oss spser vi ofte baguetter eller knekkebrød.

Man serverer også gjerne guachemole og/ eller rømme ved siden av.

 

Ingredienser:

  • 2 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • 2 stilker selleri
  • 1/2 søt paprika
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 toppet ts chillipulver
  • 1 toppet ts spisskummen
  • 1 toppet ts kanel
  • 2-3 ts sambal olek chilipasta
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks røde bønner
  • 2 bokser hermetiserte tomater
  • 500 gram kjøttdeig
  • 1 neve koriander
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
 

Fremgangsmåte:

  • Stek løk, hvitløk, chili, gulrøtter, selleri og paprika møre i litt olivenolje.
  • Tilsett chillipulver, spisskummen og kanel. Smak til med salt og pepper.
  • Hell vannet av bønnene og skyll dem i et dørslag
  • Ha bønnene og tomatene i kjelen og la det hele koke opp.
  • Ha kjøttdeigen i kjelen og bruk en skeiv til å dele opp kjøttet.
  • La det hele koke i ca. 15-20 minutter.
  • Ha finhakket koriander og balsamicoedikken i kjelen og la gryta småkoke noen minutter til.
  • Sjekk om du trenger  mer salt eller pepper.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *