Spicy gulrotsuppe

IMG 9691

 I går fikk jeg lyst til å lage gulrotsuppe, og som sagt så gjort. Jeg har laget det mange ganger tidligere, og den jeg som regel serverer er karamellisert gulrotsuppe i trykkoker. Det er en fabelaktig suppe som passer fint som forrett, og gjerne i selskap. Du finner oppskrift på den HER.

Denne gangen hadde jeg lyst på en middagssuppe som også kunne tilsettes kylling, pølser og lignende. Resultatet ble veldig bra, full av smak.

Suppen kan selvsagt serveres vegetarisk også.

Ingredienser:

  • 1 stor løk, hakket
  • 4-5 hvitløkfedd, hakket
  • 7-8 gulrøtter i terninger
  • 1 chili uten frø, hakket
  • 1 tommel fersk ingefær, hakket
  • 1 neve koriander, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 2-3 poteter i terninger
  • 1  liter vann
  • Buljongterninger
  • 1/2 liter appelsinjuice 
  • Krydder etter smak

Fremgangsmåte:

  • Surr løk og hvitløk i pannen til det er mykt
  • Ha i potet, gulerøtter, chili, ingefær, bladpersille og hakket koriander

IMG 9685

  • La alt surre en liten stund
  • Tilsett vann med buljongterninger
  • La det koke uten lokk i ca 30-40 minutter

IMG 9686

  • Ta kjelen av platen og la det avkjøles litt
  • Bruk en stavmikser og mos grønnsakene
  • Tilsett appelsinjuicen og la det koke opp igjen

IMG 9688

  • Smak til om det trengs mer krydder eller appelsinjuice, man skal tydelig kjenne appelsinsmaken
  • Ringle noen dråper med trøffelolje over ved servering.

Tilbehør:

  • Del opp et par kyllingfiléter i terninger
  • Brun dem i pannen
  • Server dem ved siden av suppen eller ha det oppi før servering
  • Dryss over hakket bladpersille før servering

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *