Skinkesalat med avokado og blåmuggost

IMG 9647

Dette er virkelig en nydelig middagssalat. Her brukte jeg rester av juleskinken, men om du ikke har rester er jo ikke det noe problem. Dressingen var med på å gjøre denne salaten spesielt god og den kan brukes til mye annet også.

 

Ingredienser:

  • 1 pakke blandet økologisk salat
  • 1 boks røde eller svarte bønner
  • 1/2 pk ristede pinjekjerner
  • 8 cherrytomater delt i to
  • 1/2 agurk delt i små terninger
  • 250 g blåmuggost (jeg brukte Blue Castello)
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl god olivenolje
  • 2 ts presset sitronsaft
  • 2-3 ts melk eller fløte
  • 2 ts akasiehonning
  • 350 g juleskinke (eller annen lettsaltet skinke)
  • 1 avocado
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Vask og skyll salaten godt
  • Ha salaten over på et fat

IMG 9643

  • Skyll bønnene og legg over salaten
  • Smuldre halvparten av osten over

IMG 9644

  • Skjær agurken i terninger og del tomatene i to og legg over på fatet
  • Dryss over ristede pinjekjerner

IMG 9645

  • Skjær skinken i passe tykke skiver og legg over
  • Hell over dressingen og litt ekstra honning
  • Dryss over litt grovmalt pepper
  • Serveres med nybakt foccacia eller nylaget knekkebrød slik jeg gjorde

 

Dressing:

  • Smuldre avocadoen over i en liten bolle
  • Tilsett sitronsaft og melk/ fløte
  • Smuldre resten av osten i bollen
  • Tilsett honningen
  • Kjør det hele sammen med en stavmikser
  • Smak til med salt og pepper
  • Fordel dressingen over salaten

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *