Fiskepanne med ost, grønnsaker og pesto

IMG 9426

Denne fiskepannen er rask å lage og den smaker kjempegodt. Egentlig er det en restepanne hvor man bruker det man finner i kjøleskpet, bortsett fra fisken da, den må jo være fersk eller frossen.

Man kan bruke den fisken man ønsker; for eksempel laks, ørret, torsk eller sei. Jeg pleier å bruke laks, men det er bare tilfeldig.

Som tilbehør har jeg brukt pasta her, men bruk det du selv ønsker.

Ingredienser laksepanne

  • 4 gulrøtter
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 squash
  • 1 lite blomkålhode eller broccoli
  • 1 fennikel
  • 1 stykke blåmuggost eller en annen type ost, f.eks.chevre
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vann
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • Maldonsalt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • ca 500 g laksefilét
  • Pasta etter ønske

 

Fremgangsmåte

  • Vask og skrell gulrøttene
  • Del dem i skiver og ha dem i pannen sammen med olivenolje
  • Hakk hvitløken og ha i pannen
  • Tilsett salt, pepper og øvrig krydder
  • Tilsett creme fraiche, ost, vann og rør sammen
  • Del squashen i ganske store terninger, fennikelen i tynne skiver og blomkålen i små buketter
  • Ha dette i pannen sammen med det andre og la det surre til grønnsakene er nesten ferdige
  • Del laksen i tynne skiver og legg på toppen
  • Dryss over salt og pepper
  • Legg på lokk
  • La dette stå i ca 5 minutter og sjekk fisken, den skal såvidt være kokt

 

Pesto med basilikum

IMG 9407

  • 1 potte frisk basilikum
  • 3 dl olivenolje
  • 3-4 hvitløkfedd, hakket
  • 50 g pinjekjerner
  • 30 g parmesanost, revet

Fremgangsmåte

  • Kjør olje og basilikum i foodprosessoren
  • Tilsett øvrige ingredienser og kjør raskt sammen
  • Holder seg ca 1 uke i kjøleskapet
Jeg har fått inspirasjon til denne retten fra Fru Timian, men jeg har laget min egen versjon.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *