Restepizza med skinke og blåmuggost

IMG 9614

Etter jul sitter man gjerne igjen med en del mat som ikke blir spist opp. Restene kan brukes til mange ting; pai, pytt i panne, suppe og altså pizza. Denne pizzaen har fått en topping med juleskinke og litt blåmuggost og edamer som ikke ble oppspist i julen. Resultatet ble knallgodt rett og slett.

Jeg bruker alltid den samme oppskriften på pizzabunnen, ser ingen grunn til å endre den siden den er så vellykket. Pizzasausen er også stort sett den samme, men her eksperimenterer jeg innimellom.

Jeg bruker også alltid pizzastein, det er det som gir den beste bunnen synes jeg. Men jeg tror vel ikke det er den helt store forskjellen om du steker den i langpannen heller bare man bruker høy temperatur Jeg steker pizzaen ved 275 grader (over- og undervarme)

Du finner «oppskrift» på bruk av pizzastein HER.

Pizzabunn:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
Jeg har sett at det også er mulig å kjøpe pizzamel som bare skal røres ut i 2,5 dl vann og ikke tilsettes gjær og ikke heves. Enkelt og greit i alle fall.

 

Pizzasaus:

Jeg tror dette må være verdensens enkleste pizzasaus. I tillegg er den kjempegod.
 
  • 1 boks tomater, jeg brukte italienske
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • litt kajennepepper

Kjør alt i en foodprosessor eller bruk stavmikser til alt er blandet og sausen har passe konsistens (litt tynn)

La den stå på benken en stund for at smakene skal “sette” seg.

Topping i denne rekkefølgen:

  • Pizzasaus
  • Revet edamer (eller annen ost, gjerne mozarella)
  • Skinke i terninger eller skiver
  • 1/2 rødløk i skiver
  • Squash i skiver
  • 1 neve basilikum
  • Blåmuggost som du smuldrer over
  • Litt mer revet edamer
  • Revet parmesan
  • Oreganokrydder
IMG 9613

:

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *