Kyllingkebab med hummus og tabbouleh

IMG 9314

Det er vel ikke mange som aldri har smakt kebab, det virker som det er flere kebabkiosker enn pølsebuer enkelte steder. Mange har nok spist det på ferie i Tyrkia eller Hellas også, men det finnes altså «overalt.”

Personlig har jeg ikke spist så mye av denne retten, men kabab kan lages på mange måter. Siden jeg helst ikke spiser kjøtt har jeg valgt å bruke kylling i denne kebaben. Ellers er det vel mest lammekjøtt som brukes. I denne retten har jeg brukt hummus som tilbehør sammen med tabbouleh, men det smaker også nydelig med raita. Du finner oppskrift på min beste raita HER.

Ellers er det selvsagt vanlig med pitabrød for de som liker det. Personlig er ikke dette noen favoritt for meg så jeg pleier å droppe det. Men du finner oppskrift på et sunt pitabrød til slutt i oppskriften.

 

Kyllingkebab:

  • 1 pakke (400 gram) kyllingkjøttdeig
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts garam masala
  • 1 neve frisk koriander eller bladpersille
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, hakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 ts gurkemeie eller safran
  •  1 ss kokosmasse
  • 1 egg
  • 1 tørr brødskive med skorpe
  • 1 ts Ras el Hanout (spesialkrydder fra Midtøsten/ Afrika)

 

Fremgangsmåte:

  • Ha løk, koriander/ bladpersille, hvitløk, brødskiven, chili og ingefær i foodprosessoren og kjør til det blir helt finhakket
  • Bland inn krydderet og kokos
  • Tilsett egget
  • Tilsett kjøttdeigen og bland godt med en skje
  • Sett blandingen i kjøleskapet i ca 30 minutter, kan også stå lenger
  • Rull avlange boller som du trer inn på trespyd (en på hvert spyd)
  • Stekes i panne, i ovnen eller på grill
  • Stekes til de er gjennomstekt

Hummus

IMG 9307

Hummus stammer fra Midtøsten og brukes til det meste, som tilbehør til mat, som pålegg, som dip eller hva man måtte ønske. Den lages av kikerter som moses sammen med forskjellige ingredienser.

Jeg brukte tørkede kikerter som jeg bløtla og kokte før jeg moste dem, men det er ikke nødvendig. Kjøp de ferdigkokte fra Go Green så sparer du masse tid, og smaken blie omtrent den samme.

Det lønner seg å lage en ganske stor porsjon så kan du oppbevare den i kjøleskapet til senere bruk.

Ingredienser:

  • 2,5 dl tørkede kikerter eller 2-3 pakker go green ferdig kokte
  • Saft av 1/2 sitron
  • 5-6 båter hviløk, finhakket
  • 1 ts salt
  • Ca 1 dl god olivenolje
  • 1 ss tahini
  • 1/2 ts spiskummin
  • 1 neve bladpersille, hakket

Fremgangsmåte:

  • Om du bruker tørkede kikerter må disse bløtlegges 1 døgn på forhånd og deretter kokes ca 1 time før bruk
  • Om du bruker de ferdigkokte fra Go Green skyller du dem bare, de er klare til bruk
  • Ha kikertene i foodprosessoren sammen med de andre ingrediensene, bortsett fra persillen
  • Når det hele er blitt en puré med myk konsistens tilsettes persillen

Sunne og enkle pitabrød:

 

Oppskriften gir 6 pitabrød og er hentet fra bloggen Marianns Mat:

Ingredienser:

 

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 1 knivsodd salt
  • 2 dl sammalt hvete
  • 4,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

 

  • Løs opp gjæren i lunkent vann
  • Bland inn de tørre ingrediensene
  • Elt til en smidig deig og la den heve i ca 1 time
  • Ta deigen ut på et melet underlag og del den i 6 emner
  • Kjevle eller klem emnene til de er ca 1 cm tykke
  • Legg dem på bakepapirkledt plate og etterhev i ca 50 minutter
  • Stekes i ovn på 275 grader i 2-4 minutter på hver side
  • Brødene vil blåse seg opp under stekingen og bli hule i midten
  • Avkjøles på rist

Beskrivelse

!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *