Vegetargryte med asiatisk touch

IMG 9481

Denne vegetargryten er litt annerledes enn de andre jeg har på bloggen, denne har nemlig fått en liten touch av Asia i seg. Hvor sterk du vil ha den bestemmer du selv, men jeg anbefaler at du lager den litt spicy i alle fall. Det er jo det som gjør at gryten får et asiatisk preg. De asiatiske krydrene får du kjøpt i etniske butikker, men du kan selvsagt også utelate dem.

Det som er viktig her er at grønnsakene ikke blir for mye kokt, derfor tilsettes de i forskjellige omganger i stedet for alt på en gang. Alle grønnsakene skal ha tyggemotstand, og det er ikke så lenge de skal koke.

Oppskriften er beregnet til 4 personer:

 

Ingredienser:

  • 5 fedd hvitløk, hakket
  • 4 cm fersk ingefær, hakket
  • 2 små løk i skiver
  • 1 -2 røde chili uten frø, hakket
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1/2 kålrot i terninger eller en hel liten kålrot
  • 1/2 sellerrot i terninger
  • 1 søtpotet i terninger
  • 2 små eller en stor pastinakk i terninger
  • 1/2 squash i terninger
  • 1/2 rød paprika
  • 1 lite hode broccoli i små buketter
  • 1 pakke sukkererter delt i 4
  • 2-3 ts sambal olek chilipaste
  • 2 bokser kokosmelk
  • Olivenolje
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • Persille
  • 1 bunt thaibasilikum
  • 1 ss koriander
  • noen kaffir-lime blader (fjernes før servering)

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olivenolje i en kjele
  • Tilsett hakket hvitløk og ingefær og la det surre noen minutter
  • Tilsett løk i tynneskiver og hakket chili uten frø
  • La dette surre sammen med det andre noen minutter til løken blir blank
  • Tilsett chilipaste og rør godt så det blir blandet
  • Hell i kokosmelken og grønnsaksbuljongen, kok opp
  • Skrell og del resten av grønnsakene i passe terninger
  • Ha følgende grønnsaker i kjelen:
  • pastinakk
  • selleri
  • søtpotet
  • kålrot
  • La dette småkoke til grønnsakene begynner å mykne, men kok ikke for lenge
  • Ha nå i resten av grønnsakene:
  • broccoli
  • sukkererter
  • squash
  • La det koke til det er gjennomkokt, men fortsatt har tyggemotstand, prøv etter 4-5 minutter
  • Smak til med salt og pepper
Server gjerne gryten sammen med jasminris slik de gjør i asiatiske land.
Denne oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på bloggen til Fru Timian, men jeg har endret den og tilpasset den til min smak og gjort den mer asiatisk

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *