Saftig og god sjokoladekake

IMG 9331

Denne sjokoladekaken er full av smak, saftig og holdbar. Det er litt rart at jeg, som nesten aldri bakte tidligere, nå plutselig baker i alle fall en gang per uke. Gjærbakst har jeg alltid bakt fordi jeg synes det er gøy og fordi jeg elsker smaken. Vanlige kaker blir noe annet, jeg liker det ikke spesielt godt og da er det jo heller ikke spesielt gøy.

Men plutselig begynte jeg altså å bake, antagelig er det noe som går fort over igjen. Får vel bare bake alt jeg kan så lenge det fortsatt er lystbetont. De kakene jeg baker er enkle og holdbare kaker, gjerne langpannekaker som man kan halvere for å få en «normal» størrelse. De fleste har jeg funnet på nettet hos andre bloggere, og noen av disse har funnet oppskriftene hos andre igjen. Akkurat denne oppskriften fant jeg hos fru Timian.

Sjokoladekaken jeg presenterer her likte jeg faktisk veldig godt, jeg har riktignok brukt Valrhonasjokolade, men likevel. Dessverre er det veldig vanskelig å la den stå urørt i kjøleskapet, så det ble noen ekstra kakestykker og det trenger jeg absolutt ikke.

Oppskriften passer til en form på 24 cm i diameter, dobler du vil du få nok til en stor langpannekake.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 100 g god sjokolade
  • 3 egg
  • 50 g brunt sukker
  • 150 g hvitt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 g hvetemel
  • 25 g kakao
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1,5 dl lettrømme

 

Sjokoladeglasur:

  • 75 g smør
  • 2 ss sterk kaffe
  • 300 g melis
  • 40 g kakao
  • 1 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte kaken:

  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Kle formen med bakepapir
  • Smelt sammen smør og sjokolade i mokrobølgeovnen
  • Sett det til side og la det avkjøles litt
  • Ha eggene, brunt og hvitt sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk til du får en lufteig eggedosis
  • Bland sammen hvetemel, kakao, natron og bakepulver i en annen bolle og sikt det inn i eggedosisen
  • Ha i melken og rømmen og rør det hele godt sammen
  • Hell røren over i formen og sett den på nederste rille i stekeovnen
  • Stek kaken i ca 50 minutter – 1 time og 10 minutter. Ovner er forskjellige så følg med
  • For å prøve om den er ferdig tar du kaken ut av ovnen og stikker en kakepinne (eller spisepinne) midt i kaken
  • Kommer kaken tørr ut, er kaken ferdig og du kan ta den ut
  • Om pinnen er våt må du sette inn kaken igjen
  • La kaken avkjøles på rist

 

Fremgangsmåte glasur:

  • Smelt smøret i en kasserolle
  • Tilsett kaffen og resten av ingrediensene
  • De tørre ingrediensene bør siktes inn i smøret
  • Rør glasuren godt sammen så den blir glatt og blank
  • Del kaken i to og smør glasur på det ene laget
  • Legg den andre delen over
  • Smør resten av glasuren på toppen av kaken
  • Dryss kokosmasse over til slutt

 

Kaken er fin å fryse

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *