fisk forretter tradisjonsmat

november 27, 2014 at 8:33 am

Rakfiskrullader med sitron

IMG 9382

De fleste har vel laget fiskerullader enten ved bruk av røkelaks, gravlaks eller rakørret. Spekeskinke, lammerull og annet kjøttpålegg er også mye brukt. Det er altså ingen nyhet sånn sett, men nå er det altså tilført sitron,  noe som gir retten en frisk og syrlig smak. Den passer perfekt for de som ikke er så glad i smaken av rakfisk, men den smaker selvsagt godt for andre også.

Jeg serverer disse ved siden av champagne som velkomst, men de kan selvsagt brukes som forrett også og med proseco eller eplejuice i stedet for champagne

 

Ingredienser:

  • Ca 300 g rakfiskfilét
  • 1/2 rødløk
  • Lefse i ønsket antall
  • 1 boks Snøfrisk naturell eller med dill
  • 1/2 boks creme fraishe eller rømme
  • Saft av 1/4 sitron (smak deg fram her)
  • Finrevet skall av 1/4 sitron
  • Litt dill etter smak

 

Fremgangsmåte:

  • Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra fisken i en bolle
  • Smak til med salt og sitronpepper
  • Skjær fisken i tynne skiver
  • Smør kremen i et tynt lag utover lefsen
  • Fordel rakfisken utover halve lefsen
  • Rull sammen lefsene og rull dem inn i plastfolie
  • Oppbevar i kjøleskapet ca 1 time
  • Skjær så rullene opp i passe biter og sett på høykant på en tallerken eller på fat

 

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *