Laks med blomkålmos og bakte grønnsaker

IMG 7929

Dette er en enkel måte og servere laks på og i tillegg smaker den deilig også. De bakte grønnsakene gjør seg jo selv bare du kutter dem opp, og blomkål/ gulrotmosen lager seg også (nesten) selv. Når jeg lager grønnsaksform/ vegetarform pleier jeg å lage såpass mye at jeg har til flere ganger. Disse grønnsakene passer utmerket i denne retten.

Jeg pleier å tilsette gulrøtter når jeg lager blomkålmos, dette gjør jeg fordi mosen får en fin farge, men også for at gulrøttene gir retten mer sødme.

 

4 personer

 

Ingredienser blomkål- og gulrotmos:

  • 1 blomkålhode i buketter
  • 3-4 ganske store gulrøtter i terninger
  • 1 liten neve bladpersille
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • Salt og pepper
  • 1 ss smør

 

Fremgangsmåte:

  • Kok blomkål og gulrøtter helt myke i vann tilsatt buljong
  • Hell av vannet og damp grønnsakene helt tørre
  • Mos med en stavmikser
  • Tilsett litt smør og hakket persille
  • Smak til med evt mer krydder

 

Ingredienser Bakte grønnsaker:

  • Olivenolje
  • 1 pk ferdig kokte kikerter (Go green)
  • 1/2 blomkålhode i buketter
  • 1/2 broccoli i buketter
  • 1 liten løk i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 3 gulrøtter i staver
  • 1 rød chili uten frø
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 neve basilikum, hakket
  • noen stilker rosmarin, hakket
  • salt, pepper
  • 2 ts oreganokrydder
  • 1 ts karri

 

Fremgangsmåte:

  • Hell olivenolje i et ildfast fat
  • Del opp/ hakk grønnsaker og urter
  • Ha alt over i formen og tilsett krydder
  • Hell over litt mer olivenolje
  • Bland godt
  • Bakes ved 200 grader i ca 25 minutter
  • Rør noen ganger underveis

 

Laksen

  • Ca 700 gram laksefilét
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del laksen i porsjonsstykker
  • Salte og pepre på begge sider
  • Varm olje i pannen og legg i fisken når den er varm
  • Stek fisken ca 4-5 minutter på den ene siden
  • Snu fisken og skru av platen
  • La fisken ligge i pannen 1-2 minutter
  • Den skal være nesten rå i midten, det er da den er saftigst
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *