Dette er en enkel måte og servere laks på og i tillegg smaker den deilig også. De bakte grønnsakene gjør seg jo selv bare du kutter dem opp, og blomkål/ gulrotmosen lager seg også (nesten) selv. Når jeg lager grønnsaksform/ vegetarform pleier jeg å lage såpass mye at jeg har til flere ganger. Disse grønnsakene passer utmerket i denne retten.
Jeg pleier å tilsette gulrøtter når jeg lager blomkålmos, dette gjør jeg fordi mosen får en fin farge, men også for at gulrøttene gir retten mer sødme.
4 personer
Ingredienser blomkål- og gulrotmos:
- 1 blomkålhode i buketter
- 3-4 ganske store gulrøtter i terninger
- 1 liten neve bladpersille
- 1 grønnsakbuljongterning
- Salt og pepper
- 1 ss smør
Fremgangsmåte:
- Kok blomkål og gulrøtter helt myke i vann tilsatt buljong
- Hell av vannet og damp grønnsakene helt tørre
- Mos med en stavmikser
- Tilsett litt smør og hakket persille
- Smak til med evt mer krydder
Ingredienser Bakte grønnsaker:
- Olivenolje
- 1 pk ferdig kokte kikerter (Go green)
- 1/2 blomkålhode i buketter
- 1/2 broccoli i buketter
- 1 liten løk i skiver
- 1 vårløk i skiver
- 3 gulrøtter i staver
- 1 rød chili uten frø
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1 neve basilikum, hakket
- noen stilker rosmarin, hakket
- salt, pepper
- 2 ts oreganokrydder
- 1 ts karri
Fremgangsmåte:
- Hell olivenolje i et ildfast fat
- Del opp/ hakk grønnsaker og urter
- Ha alt over i formen og tilsett krydder
- Hell over litt mer olivenolje
- Bland godt
- Bakes ved 200 grader i ca 25 minutter
- Rør noen ganger underveis
Laksen
- Ca 700 gram laksefilét
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Del laksen i porsjonsstykker
- Salte og pepre på begge sider
- Varm olje i pannen og legg i fisken når den er varm
- Stek fisken ca 4-5 minutter på den ene siden
- Snu fisken og skru av platen
- La fisken ligge i pannen 1-2 minutter
- Den skal være nesten rå i midten, det er da den er saftigst