Pasta al limone , verdure e funghi

IMG 9201

Som de fleste sikkert skjønner befinner vi oss matmessig i Italia nå. Denne retten er en tradisjonell rett i Italia, ofte kun med sitron og uten grønnsaker. Men hvis det skal bli skikkelig godt så MÅ vi rett og slett ha de store, saftige amalfisitronene som selges her hjemme en måned eller to på vinteren. Får vi ikke tak i dem så må vi tilsette andre grønnsaker (synes jeg) for at denne retten skal bli en højdare.

Limone

Man kan i grunnen bruke de grønnsakene man har lyst til, men det er sopp og sitron som må stå i fokus + litt hvitløk også.

 

Ingredienser:

  • 5 dl sopp i terninger, gjerne champignin
  • 1-2 sjalottløk, hakket
  • 4-5 hvitløkfedd, hakket
  • 1/4 brocolli i små buketter
  • 1-2 gulrøtter i terninger
  • 4-5 cherrytomater delt i to
  • 1 neve bladpersille
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • saft av 2-3 sitroner, smak hele tiden så det ikke blir for surt
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • olje
  • Fullkornpasta
  • 1 ss smør

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i pannen
  • Surr løk og hvitløk til den er blank og myk
  • Ta opp og sett til side
  • Tilsett soppen
  • Surr til den er ferdig
  • Ta opp og sett til side
  • Tilsett resten av grønnsakene og surr til de er ferdige, men fortsatt har tyggemotstand
  • Bland løk, hvitløk og sopp sammen med de andre grønnsakene
  • Tilsett fløten (tilsett evt mer fløte hvis det blir for tykt)
  • Press sitronene og tilsett saften litt etter litt (smak hele tiden)
  • Tilsett sukkeret
  • Smak til med krydderet og bland inn bladpersille
  • Bland inn 1 ss smør til slutt
  • Hold varmt
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, al dente
  • Dryss over revet parmesan ved srvering
  • Pynt evt med sitronskiver
IMG 1342

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *