Linsesuppe med mange godbiter

IMG 9171

Dette er en av mine favorittsupper. En av fordelene med den er at den kan serveres helt vegetarisk for de som ønsker det, og tilbehøret kan serveres ved siden av for de som ønsker det.

Hva som gjør suppen så nydelig er som vanlig råvarene. Ikke for at det er så mange eksklusive råvarer her, men fordi jeg passer på at de er riktig tilberedet. Gulrøtter og andre grønnsaker er ikke overkokt, men gir fortsatt tyggemotstand. Det er slik jeg foretrekker det.

Ellers er dette en «kjekk» suppe fordi man kan ta det man har å putte oppi. Her har jeg brukt kyllingkjøttboller som du finner oppskrift på HER, men har du noen rester i kjøleskapet kan du selvsagt bruke det i stedet.

Med denne suppen lover jeg deg en smakfull opplevelse.

 

Ingredienser:

  • 10-12 hjemmelagde kyllingkjøttboller eller hva du måtte ønske
  • 2 små løk, grovhakket
  • 4 store gulrøtter i terninger
  • 1/2 broccoli i små buketter
  • 4-5 hvitløkfedd, hakket
  • 1 rød chili uten frø, hakket
  • 1 tommel frisk ingefær, hakket
  • 2 bokser hermetiske cherrytomater, helst den italienske typen
  • 1,2 liter kyllingkraft/ buljong (eller grønnsakskraft)
  • 3-4 dl linser (ferdigkokte)
  • 1 stor neve frisk bladpersille, hakket
  • salt og pepper
  • annet kryddr du måtte ønske

 

Fremgangsmåte:

IMG 9162

  • Fres løk og gulrøtter til løken er blank og myk
  • Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la det surre videre 2-3 minutter
  • Tilsett tomater og kyllingkraft (grønnsakskraft)
  • La dette få et oppkok
  • Tilsett broccolien, viktig at den ikke koker for lenge da den mister fargen
  • La det fortsette å putre 7-8 minutter

IMG 9164

  • Tilsett linsene på slutten av koketiden
  • Tilsett hakket bladpersille
  • Nå kan du tilsette kyllingbollene eller evt varme dem og servere ved siden av
IMG 8801
  • Smak suppen til med mer krydder
Jeg laget spontant dette brødet og serverte sammen med suppen, det smakte kjempegodt. Jeg har fått utrolig sans for deilig fransk sennep på landbrød så det bruker jeg til det meste for tiden. Oppskrift på brødet kommer i et senere innlegg.
IMG 9182

IMG 8637

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *