Mine beste grønnsaks- og kyllingburgere

IMG 8672

Disse burgerne er kort og godt knallgode, og befinner seg på favorittlisten min.  Jeg har tilsatt en del grønnsaker i deigen, noe som gir dem en litt uvanlig smak. De er også fine å se på når man skjærer dem over.

Jeg serverer disse både på vanlig måte med f.eks. frites, sweet potatoes, mushed potatoes, burgerbrød eller bare en salat. Her har jeg skåret poteter i løvtynne skiver og surret dem i rømme og sennep. Det smakte også nydelig og litt spesielt.

 

Ingredienser:

  • 4-500 gram malt kyllingkjøtt eller kyllingkjøttdeig
  • 2 gulbeter i små terninger
  • 2 polkabeter i små terninger
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1/ 2 purre, hakket
  • 3-4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • Salt, pepper og evt annet krydder
  • Olivenolje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alle grønnsakene i pannen og surr til det er ganske mykt
IMG 8667
  • Ha over i en bolle
  • Når det har blitt litt avkjølt tilsettes kyllingen
IMG 8668
  • Bland dette godt sammen
IMG 8669
  • Smak til med mer krydder
  • Form burgerne i den størrelsen du ønsker
IMG 8670
  • Stekes i pannen eller grilles til de er ferdige
IMG 8672

Server med det tilbehøret du ønsker, se ovenfor

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *