Pannestekt torskeloin med fargerikt tilbehør

IMG 8299

Jeg er så glad for at det er torsketid igjen. Så kjære lesere, dere må være forberedt på en del torskeoppskrifter fremover.

Denne gangen kjøpte jeg nydelig torskeloin i nærbutikken , Jeløy fisk og vilt, slik jeg nesten alltid gjør. Den smakte fortreffelig slik fersk torsk alltid gjør. Jeg serverte den med fargerikt tilbehør med mange forskjellige grønnsaker. For meg smaker maten så mye bedre når den er fin å se på.

Ingredienser 4 personer:

  • Ca 800gram torskeloin
  • 1 pakke frosne erter
  • 4 regnbuegulrøtter i staver
  • 1 -2 polkabeter i båter
  • 6 reddiker delt i 2
  • Poteter delt i båter
  • 1/2 purre
  • 1/2 pk bacon i biter
  • 1 ts timian
  • salt og pepper
  • smør
  • olje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Del hver torskeloin i to
IMG 8293
  • Krydre med salt og sitronpepper
  • Stek baconet og ta det over på en skål
  • Del opp grønnsakene og ha det over i et ildfast fat
  • Hell over olivenolje
  • Krydre med salt, pepper og timian
IMG 8292
  • Stek grønnsakene i ovnen i ca 40 minutter til de er møre, men ikke bløte
  • Mens grønnsakene står i ovnen lager du ertepuréen
  • Kok opp ertene og slå av vannet
  • Mos dem med en stavmikser eller press dem gjennom en sikt
  • Bland inn 1 ss smør og hold varm
  • Smak til med salt og pepper
  • Om du ønsker kan du også tilsette 1 ss creme fraishe
  • Varm smør og olje i pannen og legg i fisken
IMG 8295
  • La den steke ca 7-8 minutter til den flaker seg, men er gjennomstekt

IMG 8297

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *