Curry med Tofu

IMG 8099

Jeg har hørt sagt at man er ikke ordentlig vegetarianer før man har lært seg å like tofu. Denne «osten” er ingrediens nr 1 i vegetarisk matlaging og har ofte rollen som kjøtt. Egentlig er tofu et soyaprodukt som har vært en viktig matvare i Asia i over to tusen år. Den fremstilles av moste soyabønner som siles til en soyamelk, melka koagulerer og stivnes deretter i blokker. Den ferdige tofuen ser ut som en hvit ost. I utgangspunktet smaker den ingenting så man er nødt til å tilsette den smak, enten ved å marinere den eller krydre den med et eller annet. Jeg har spist tofu tidligere også, men den gjorde ikke noe spesielt inntrykk for å si det sånn.

Denne gangen har jeg altså benyttet tofu som erstatning for kylling i en curry. Curryen er såpass sterk i seg selv at det ikke er så nøye om tofuen smaker noe eller ikke synes jeg.

Ingredienser: 

  • 1 pakke tofu, fast type
  • 4 store gulrøtter i staver
  • 2 løk i skiver
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 pakke sukkererter, delt i to på langs
  • 1 rød chili i tynne skiver
  • 2 bokser kokosnøttmelk, ikke lett
  • 1,5 ss grønn currypasta
  • 1 liten neve lemonleaves
  • 1 stykke fersk ingefær, finhakket
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 1 ts brunt sukker
  • 3 ss fishsauce
 
Fremgangsmåte:
 
  • Sett stekovnen på 200 grader
  • Skjær tofuen i terninger og legg på et stekebrett
IMG 8093
  • Når ovnen er varm nok setter du inn tofuen og lar den steke i ca 15 minutter, den skal ha fått litt farge
IMG 8094
  • Hell 3-4  ss soyasaus i en bolle
  • Ta tofuen ut av ovnen og legg terningene i bollen
  • La dette marineres i 10-15 minutter
  • Legg på stekebret igjen og la det steke 15 minutter til tofuen har blitt litt brun
IMG 8097
  • Skjær gulrøtter og løk i staver/ skiver og surr det i litt olje
  • Tilsett currypastaen og rør
  • Tilsett kokosnøttmelk og fishsauce
  • Strø over brunt sukker
  • Tilsett lemonleaves
  • La det hele surre 10-15 minutter
  • Tilsett vannkastanjene
  • Tilsett sukkerertene og koriander
  • Serveres med nudler eller jasminris
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *