Hjemmelaget tomatsuppe med bønner og kikerter

IMG 8268

Tomatsuppe er aldri feil synes jeg, og den hjemmelagde smaker så mye bedre enn pulversuppene. Denne utgaven er ganske sterk, så hvis du ikke er så glad i sterk mat anbefaler jeg å kutte ut chilien.

Suppen er mettende fordi jeg tilsatte bønner og erter, men du kan tilsette det du ønsker selvsagt. Om du vil ha kjøttboller eller pølser er det helt OK, og vil du utelate bønner eller erter kan du gjøre det også. Make it your own way<3

Ingredienser:

  • 1 løk, hakket
  • 4-5 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1/4 rød paprika, i små terninger
  • 1/2 fennikel, i små terninger
  • 1/2 purre, hakket
  • 2 bokser italienske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 liter vann med grønnsaksbuljongterninger
  • 10 cherrytomater (jeg brukte gule for fargens skyld)
  • 1 pakke hvite bønner (Go green)
  • 1 pakke kikerter (Go green)
  • 1 hardkokt egg per person
  • Div urter
  • Salt, pepper og timian etter smak
  • Evt litt furikake sprinkles som drysses over ved servering

 

Fremgangsmåte:

  • Hakk løk, hvitløk og chili og surr det blankt i olje
  • Tilsett paprika, fennikel og purre og surr videre noen minutter
  • Tilsett tomatboksene og tomatpuré
  • Kok opp og la småkoke ca 10 minutter
  • Kjør deretter sammen med en stavmikser så du får jevnet suppen
  • Hvis du vil ha den helt glatt kan du også sile den
  • Tilsett grønnsaksbuljongen, ca 1 liter (men her må du prøve deg fram til suppen får passe tykkelse etter din smak)
  • La dette koke opp og småkoke i ca 15 minutter
  • Tilsett bønner og erter
  • Smak til med krydder
  • Hell opp suppen og pynt med egg, urter og gjerne gule cherrytomater i båter
  • Dryss gjerne over sprinkles slik jeg har gjort
  • Server rømme, vårløk, brødkrutonger og det du måtte ønske i små skåler ved siden av

IMG 8269

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *