Pannestekt kyllingfilét med ovnsbakte grønnsaker

IMG 8011

Denne retten troner nesten på toppen av mine kyllingfavoritter. Og som så mye annet jeg lager er dette en «man tar hva man har»-rett.  Jeg hadde egentlig tenkt å ha fisk til middag, men fant ikke noe jeg hadde lyst på hos fiskehandleren Så da var det å rote rundt i fryseren og plukke fram kyllingfilét av kyllinger som hadde hatt et godt liv før de ble slaktet.

Jeg hadde massevis av deilige grønnsaker i kjøleskapet og de ville jeg bruke mest mulig av og i tillegg hadde jeg deilige nypoteter. Resultatet ble altså en nydelig rett som det heller ikke var vaskelig eller tidkrevende å lage.

Jeg kan virkelig anbefale denne retten.

 

Kyllingen

  • 1 kyllingfilet per person
  • Om kyllingfiletene er store bør du dele dem i 2 eller 3.
  • Brun dem i pannen og stek videre ved lav varme i ca 10 minutter
  • De skal være gjennomstekt, men saftige. Om de steker for lenge blir de tørre og da blir retten ødelagt.

 

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 1 stor nepe eller 2-3 små i terninger
  • 6 reddiker i skiver
  • 1 rødløk i skiver
  • 1/2 paprika i biter
  • 5 hvitløkfedd, hakket
  • 1 stilk stangselleri i biter
  • 5 cherrytomater delt i to
  • 1/2 squash i biter
  • 2 gulrøtter i biter
  • 1/2 stor fennikel eller 1 liten i skiver

 

Fremgangsmåte:

  • Hell olivenolje i en ildfast form og legg grønnsakene i formen.
  • Krydre med salt, pepper og oregano + forskjellige urter hvis du har
  • Rør rundt så grønnsakene blir blandet
  • Hell over litt mer olje
  • Bak grønnsakene i ovnen i ca 20 minutter

 

 

Poteter

  • 8 små poteter delt i 4
  • Norzolaost eller annen blåmuggost
  • Smør

 

Fremgangsmåte:

  • Hell olivenolje i formen og legg potetene i formen
  • Krydre med salt og pepper
  • Skjær norzolaost i biter og fordel over potetene
  • Bak potetene i ovnen ca 20 minutter til de er møre og osten er smeltet

 

 

Saus

  • 1/2 boks creme fraishe
  • norzola
  • Ha dette i en kjele og la det koke opp
  • Ferdig!
  • SÅ enkelt og SÅ godt
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *