Tyttebærsyltetøy med epler

IMG 8018

Jeg er ikke typen som går i skogen og plukker bær, så alle mine bær er kjøpt og betalt. Gleder meg til Matstreif den 12. for der regner jeg med at det blir mye bær og grønnsaker å få kjøpt. Jeg er nemlig begynt å like og lage syltetøy igjen.

IMG 8012

Denne oppskriften fant jeg på Trines Matblogg og jeg likte idéen med å bruke epler sammen med tyttebærene. Syltetøyet fikk en mildere smak.

Oppskriften gir 4 syltetøyglass, størrelse som på bildet.

IMG 8016

 

Ingredienser

  • 2 kurver med tyttebær , ca 450 gram pr kurv
  • 2 epler i terninger
  • 1/2 dl vann
  • 300 gram sukker
  • evt litt Certo syltepulver

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp tyttebær, vann og sukker, evt litt syltepulver
  • La det koke 2-3 minutter på svak varme
  • Skrell eplene og fjern kernehuset
  • Del dem i små terninger
  • Bland eplebitene med tyttebærene
  • La syltetøyet koke i ca 15 minutter

IMG 8015

  • Smak til om det trengs mer sukker
  • Hell syltetøyet på steriliserte glass og sett på lokket
  • Sett glassene på hodet og la dem avkøles helt
  • Oppbevares i kjøleskap eller kald kjeller

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *