Laks med kremet spinat

IMG 5163

I går var det laks på menyen igjen. Siden jeg bruker torsk og laks veldig ofte er min utfordring å finne nye måter å servere fisken på. I går hadde jeg en hel pose fersk spinat i kjøleskapet, så derfor falt det seg naturlig å bruke denne til laksen.

Jeg fant også mange andre grønnsaker jeg kunne benytte og resultatet ble kjempebra. Ved siden av serverte jeg italienske grønne linser som jeg kokte i grønnsaksbuljong. Linser i seg selv er veldig smakløse synes jeg, men koker man dem med forskjellige smakstilsetninger blir resultatet bra. Jeg blandet også inn en spiseskje smør og en neve parmesan etter at linsene var ferdige. Kjempegodt!

Ingredienser til 4 personer:

  • ca 750 g laksefilét
  • 1 pose frisk spinat, renset og vasket
  • 1 gul løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1/2 squash
  • 1/2 fennikel
  • 1/4 rød, søt paprika
  • 10 sukkererter i biter
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • Olje til steking
  • salt og pepper
  • 1 boks matfløte eller creme fraiche (jeg brukte halvparten av hver)
  • evt litt maisenna utrørt i vann hvis du vil ha stuingen tykkere

 

Fremgangsmåte:

  • Salte og pepre laksen og sett den til side
  • Ha løk, hvitløk, chili, fennikel, paprika og squash i pannen og surr til det er mykt
IMG 5154
  • Vask spinaten og ha den i pannen
IMG 5156
  • Surr til den faller sammen
  • Krydre godt med salt og pepper
  • Tilsett fløte og/ eller creme fraice og bland godt
  • La det surre til det tykner
  • Tilsett evt litt maisenna utrørt i kaldt vann for å få det tykkere, men det var ikke nødvendig for meg
  • Hell stuingen over i en ildfast form
  • Legg laksen over stuingen og sett inn i forvarmet ovn, 200 grader
  • Bak dette i ovnen ca 12 minutter
  • Husk at ovnen er forskjellige så prøv deg fram. Det er bedre at laksen er for lite stekt enn for mye
  • La retten stå på benken ca 5 minutter etter at du tar den ut av ovnen
  • Serveres med det du måtte ha lyst på

IMG 5161

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *