Eldhusrøkt hvalkjøtt med ramsløkrømme og sommerkål

IMG 6655

Det er ikke så ofte jeg spiser hval, altfor sjelden egentlig. Det er jo en nydelig råvare uansett hvordan den tilberedes. I gamle dager var det mest hvalkjøtt i fløtesaus som ble servert, men nå er det større variasjon. Jeg har laget den som vanlig biff, både helstekt og i stykker, jeg har servert den som carpaccio og i ulike gryteretter, og nå også som røkt hval med tilbehør. Det var helt nydelig det også. Hvalen var så mør at det var nesten som å få smør i munnen.

Kjøttet ser kanskje både tørt og kjedelig ut, men jeg kan forsikre om at det ikke stemmer. Jeg synes vel at det burde hatt en rosa kjerne, men det var slik som dette jeg kjøpte det så da var det ikke så mye å gjøre med det.

Vi har nettopp vært i Bergen noen dager og det var på Fisketorget jeg kjøpte kjøttet,tror det kostet ca 600 NOK per kilo. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle servere det for skivene var altfor tykke til å bruke dem som carpaccio, så da satte jeg sammen denne retten, enkel og grei.

Ingredienser:

  • Røkt hvalkjøtt i passende mengde
  • Nye poteter
  • 1 boks seterrømme
  • 4 ts ramsløkpuré
  • 2 ss smør
  • 2 vårløk
  • Sommerkål
  • Noen friske bær til pynt

Servering:

  • Dandér maten på tallerkenen
  • Hell litt smeltet smør over kålen og potetene
  • Pynt gjerne med noen bær
  • Servér rømmen ved siden av

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *