Back to school-pizza

IMG 7819

Både lærere og elever fortjener en egen pizza når skolen begynner så derfor en back to school-pizza. Hjemmelaget pizza er utrolig godt og er vel verdt tiden det tar å lage den. Oppskriften jeg bruker til bunnen er veldig god å jobbe med og lett å kjevle ut til en tynn bunn slik det skal være på italienske pizzaer.

I denne pizzaen brukte jeg en ingrediens jeg aldri har brukt i pizza tidligere, kikerter. Jeg elsker kikerter så hvorfor ikke ha det på pizzaen tenkte jeg. Og det var virkelig et lykketreff, helt nydelig og ikke siste gang. Er det i det hele tatt noe man ikke kan ha på pizzaen tro? Ønsker du en helt kjøttfri pizza kutter du ut pølsen og tilsetter mer kikerter.

Jeg har flere pizzaoppskrifter på bloggen, du finner dem samlet HER.

Ingredienser:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (hvis du bruker hvetemel må du beregne mindre mengde)

Fremgangsmåte:

  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
 
Pizzasaus
 
Denne sausen har jeg stjålet fra Jan Vardøen
 
  • 1 boks tomater, jeg brukte italienske
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • litt kajennepepper

Kjør alt i en foodprosessor eller bruk stavmikser til alt er blandet og sausen har passe konsistens (litt tynn)

La den stå på benken en stund for at smakene skal “sette” seg.

Topping i denne rekkefølgen:

  • Pizzasaus
  • Revet mozarella eller annen «pizzaost»
  • 3 smakfulle pølser (jeg brukte italienske krydderpølser fra Jacobs)
  • 1/2 rødløk i tynne skiver
  • 1/2 pakke ferdig kokte kikerter (Go Green)
  • 6-8 cherrytomater delt i 2
  • 1 liten neve rosmarin, hakket
  • Revet mozarella
  • 1 neve parmesan
  • Oregano (krydder)
IMG 7806
IMG 7808
IMG 7812

Bruk av pizzastein:

  • Sett steinen på midterste rille i kald ovn
  • Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
  • Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
  • Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
  • Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
  • La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk
IMG 7813

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *