Deilige vegetarburgere

IMG_7717.jpg

Jeg har laget vegetarburgere flere ganger, noen har blitt vellykket og andre ikke. Til og med på restaurant har jeg opplevd å få  uspiselige vegetarburgere, tørre som skosåler. Men de burgerne jeg presenterer her er det i alle fall ingenting feil med. Fin konsistens, lette å arbeide med og nydelig smak.

Jeg er foreløpig relativt fersk når det gjelder vegetarmat så jeg henter inspirasjon hos andre stort sett. Denne gangen har jeg funnet det på bloggen Elin Larsen. Jeg har imidlertid endret litt, bl.a. tilsatt egg. Jeg vil nok bruke denne grunnoppskriften flere ganger:

Ingredienser til 14-15 burgere:

  • 2 dl røde linser
  • stilken av 1 broccoli
  • 1/2 blomkål
  • 4 gulrøtter
  • 1 liten løk, finhakket
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 3 ts økologisk buljongpulver
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 rød chili
  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 egg
  • Salt og pepper
  • 1 ss chilipaste
  • 1 neve rosmarin eller andre urter

 

Fremgangsmåte:

  • Skyll linsene under kaldt vann
  • Kok dem ca 15 minutter og avkjøl
  • Del grønnsakene i biter
  • Kok broccoli, blomkål og gulrøtter ca 10 minutter
  • Finhakk løk, hvitløk og chili
  • Ha alle ingrediensene i en bolle
  • Bruk stavmixer til du har en jevn røre, ikke for fin
  • Form burgerne og stek i olje (jeg bruker rapsolje)

IMG_7713.jpg

  • Når de har pen farge legger du dem over i en ildfast form og holder dem varme i stekovnen

Jeg serverte burgerne med wasabimos (potetmos tilsatt wasabi og creme fraishe), og en tomatsalat

Men burgerne kan serveres på samme måte som andre burgere, med hamburgerbrød, pommes frites etc.

 

IMG_7714.jpg

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *