Gazpacho med touch av appelsin

IMG_6290.jpg

Det er vel få supper som smaker bedre om sommeren enn gazpacho, det er selve sommersuppen for meg. Den er også veldig rask å lage siden den ikke skal koke. Det er omtrent så enkelt som å ta det du har av grønnsaker ut av kjøleskapet, mose det med en stavmikser, tilsette væske og voila – ferdig <3

Jeg har noen andre varianter av gazpacho på bloggen også, du finner dem HER.

For å gjøre suppen litt mer “elegant” kan man dele opp grønnsaker, kokt egg, skinke og servere ved siden av i små boller. Man får det ofte på restauranter i Spanie, eller man kan velge om man vil ha “sin” eller “con”.

Ingredienser:

  • 1 boks gode italienske tomater
  • 1/2 skrelt agurk i terninger
  • 1 liten løk, hakket
  • 2.3 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 søt paprika i terninger
  • 2 skiver loff uten skorpe
  • 2 ss sherryeddik eller hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ss god olivenolje
  • 1/2 lier vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 dæsj tabasco med hvitløk
  • 1-2 dl appelsinjuice/ presset appelsin
  • salt og pepper
  • litt bladpersille

 

Fremgangsmåte:

  • Varm opp vannet og løs opp buljongterningen
  • Legg “loffinnmaten i bløt i buljonvannet
  • Ha alle ingrediensene opp i foodprosessoren og kjør til det blir en tykk suppe.
  • Spe evt med mer vann til konsistensen blir passe.
  • Sjekk om det trengs mer krydder.
  • Sett den kaldt til den skal serveres. Den skal være ordentlig avkjølt!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *