Attico sul Mare – best i Grottamare

IMG_7429.jpg

Grottamare er ikke byen med flest norske turister, så det er ikke sikkert dere har hørt om byen en gang. Det er en typisk italiensk badeby, beliggende ved Adriaterhavet. Byen er helt grei, den har en fin strandpromenade omgitt av flotte og herskaplige boliger, men har lite å tilby på shoppingfronten. Personlig liker jeg godt å ha muligheter for å shoppe, i alle fall vindusshoppe.

I fjor avsluttet vi ferien på den andre siden av Italia, i Viareggio. Der var det ganske annerledes enn her, ikke minst når det gjelder shopping.  Men alt var dyrere der, for eksempel restaurantbesøk. Jeg mener å huske at det kostet omtrent dobbelt så mye som her i Grottamare. Og maten var ikke i nærheten av slik den er her i byen. Her er det masse fersk sjømat, noe som er det jeg liker aller best å spise. Kvaliteten på maten er også høy synes jeg.

Det vrimler av strandcafeer her + en og annen pizzeria, men det er et par restauranter som er virkelig bra. Vi har spist på begge flere ganger. Den aller beste er Attico sul Mare som virkelig er en innovativ gourmetrestaurant. Den ligger på strandpromenaden i et nydelig hus og med fantastisk utsikt over stranden og havet.

IMG_7428.JPG

IMG_7430.JPG

 

IMG_7550

Nedenfor ser dere en ufullstendig oversikt over hva vi spiste en av gangene vi var der, men vi fikk ikke med oss alt som ble presentert. Dere kan imidlertid få et inntrykk av bildene.

IMG_7433.jpg

Blekksprutsalat med potet, iskrem av rødløk og potetsaus.Denne retten likte jeg godt, Jørn var ikke fullt så begeistret

IMG_7434.jpg

 

Appelsinmarinert havabbor. Frisk og god rett som falt i smak hos begge

IMG_7435.jpg

 

Fisk med zucchini og grønnsaksragout. Kjempegod

IMG_7437.jpg

IMG_8879.JPG

 

Linguini fylt med brandade. Jørn likte den bedre enn meg

IMG_7439.jpg

IMG_8880.JPG

 

Røkt spaghetti vongole. Denne retten likte jeg ikke noe særlig. Røkt spaghetti smaker rart rett og slett

IMG_7442.jpg

 

Innbakte reker, deilig

IMG_7443.JPG

 

Saltet torsk med hele pepperkorn og røstipotet. Jørn likte den godt men jeg synes det var vondt

IMG_7447.jpg

 

Lettstekt tunfisk med sesamfrø, zucchini og soyasaus. For meg var dette måltidets beste rett, fisken smeltet i munnen

IMG_7446.jpg

 

Tiramisu med rom. Det er bare en ting å si om denne desserten, NAM!

IMG_7449.JPG

 

Semifreddo med tilbehør smakte nydelig

IMG_7452.JPG

Prisen var det ingenting å si på. 140 Euro for alle disse rettene + 1 flaske hvitvin, 2 glass proseco + kaffe og limoncello

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *