Fjellørret med rømmesaus og nykål

IMG_7133.jpg

Fersk fjellørret er noe av det beste som finnes synes jeg. Toppen hadde vært å fiske den selv og så tilberede den der og da, men så heldig er jeg ikke. Jeg kjenner ikke et eneste menneske i hele verden som kan fiske.

Men heldigvis finnes det fiskehandlere som av og til kan tilby denne delikatessen. Og det er virkelig stor forskjell på oppdrettsørret og fjellørret, det er ikke sammenlignbart. I går var jeg så heldig å få tak i helt fersk fjellørret og det ble et delikatessemåltid man bare kan drømme om.

Jeg fileterte fisken fordi jeg hater fiskeben, men mange steker fisken hel og renser den etter å ha fått den på tallerkenen. Det vil aldri skje her i huset.

 

Ingredienser 2 personer:

  • 1 fjellørret, ca 600 g
  • 1 boks rømme eller creme fraishe
  • 1 stor bunt gressløk
  • 3-4 ss smør
  • Salt og pepper
  • 1/2 slangeagurk
  • sukker
  • eddik
  • vann
  • 1 neve mynte
  • 1/2 hode nykål
  • Små nye poteter

 

Fremgangsmåte

  • Filéter fisken og fjern alle ben med en fiskepinsett
  • Lag noen snitt i skinnet
  • Salte og pepre

IMG_7125.jpg

  • La stå på benken eller sett i kjøleskapet til den skal stekes
  • Snitt agurken i skiver med en ostehøvel
  • Bland sukker, vann og eddik
  • Rør til sukkeret er oppløst
  • Tilsett agurkskivene
  • Smak til med salt og pepper

IMG_7127.jpg

  • Skrubb potetene, ikke skrell dem
  • Ha 3-4 ss smør i pannen og sett på ganske høy varme
  • Når det skummer legger du i ørretfilétene med skinnsiden ned
  • Stek dem ved høy varme noen minutter (2-3 minutter) til skinnet hsr fått farge og er sprøtt
  • Snu filétene og stek et par minutter på den andre siden

IMG_7130.jpg

  • Kok imens kål og poteter, de trenger ikke lang koketid
  • Ta filétene ut av pannen og tilsett rømme og gressløk
  • Vær obs på at sausen vil sprekke, det er ikke feil
  • Hell vannet av kål og poteter
  • Legg opp og servér agurksalat ved siden av

IMG_7134.jpg

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *