God, gammeldags sommerblomkål

IMG_6466.jpg

Jeg elsker ferske grønnsaker, og på denne tiden av året er de jo spesielt gode også. Ofte lar jeg grønnsakene spille hovedrollen i middagen slik som her. Denne retten er også en rett jeg husker fra barndommen, forskjellen er bare at den gangen gikk moren min ut og hentet blomkål og nypoteter  fra kjøkkenhagen.

Som mye annet av det jeg lager kan retten serveres helt vegetarisk, det er jo kjekt i de familiene hvor en liker kjøtt og den andre ikke.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 stort blomkålhode eller 2 små
  • Nye poteter, antall etter ønske
  • 2 ss smør
  • 1,5 ss hvetemel
  • Melk eller matfløte til sausen har passe konsistens
  • 2 ss creme fraishe
  • Urter av forskjellig slag, f.eks. bladpersille og gressløk
  • 1 stykke på 3-400 gram bacon eller flesk

 

Fremgangsmåte saus:

  • Smelt smøret
  • Tilsett hvetemelet og rør sammen
  • Spe med melk eller fløte, litt om gangen
  • Kok opp mellom hver gang du tilsetter væsken
  • Når sausen har passe konsistens tilsetter du creme fraishe og urter. Sausen skal være litt tykk.
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett evt 1/2 grønnsaksbuljongterning

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *