To VM finale -Pizzaer

 

IMG_7819.JPG

I dag, lørdag 12. og i morgen 13.7. spilles det VM-finaler i Brasil. Jeg er ikke spesielt interessert i fotball, men noen ganger skvetter jeg jo til når det ropes og skrikes som verst. Dessuten reagerer jeg jo når Tyskland slår Brasil på den måten de gjorde.

Mitt ønske for VM var at det skulle spilles finale mellom Brasil og Spania, men sånn gikk det jo ikke. Jeg har ikke noe forhold til noen av de to finalelagene, bortsett fra at jeg har en datter som bodde i Tyskland i 10 år og at vi gjennom henne fikk gode venner der nede. Så for gammelt vennskaps skyld får jeg nok heie på Tyskland.

Og så sender jeg en varm tanke til fotballfamilien Lahann som sikkert får en fantastisk kveld. Viel Glück, liebe Freunde <3

Jeg har laget to ulike pizzaer, dvs grunnoppskriften er jo den samme , men toppingen er forskjellig. Så da blir det en Bronsefinale-pizza» og en Finalepizza.

 

Bronsefinalepizza:

Ingredienser:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)

Fremgangsmåte:

  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
 
Pizzasaus
 
Denne sausen har jeg stjålet fra Jan Vardøen
 
  • 1 boks tomater, jeg brukte italienske
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • litt kajennepepper

Kjør alt i en foodprosessor eller bruk stavmikser til alt er blandet og sausen har passe konsistens (litt tynn)

La den stå på benken en stund for at smakene skal “sette” seg.

Topping i denne rekkefølgen::

  • Pizzasaus
  • Mozarellaost (bøffel)
  • Litt revet mozarella
  • 1 pakke parmaskinke (del skinkeskivene i 3)
  • 1 vårløk i ringer
  • 1/2 squash i biter
  • 1 neve hakket basilikum
  • Litt mer revet mozarell
  • 1 neve revet parmesan
  • Oregano (krydder)
 

Finalepizza

Samme deig og samme pizzasaus som over

Topping i denne rekkefølgen:

  • Pizzasaus
  • Revet mozarella eller annen «pizzaost”
  • 3 smakfulle pølser (jeg brukte italienske krydderpølser, men det passer kanskje best med tyske bratwürst)
  • 1/2 rødløk i tynne skiver
  • 6-8 cherrytomater delt i 4
  • 1 liten neve rosmarin, hakket
  • Revet mozarella
  • 1 neve parmesan
  • Oregano (krydder)
Så steker du den i ovnen til den er ferdig eller bruker pizzastein på denne måten:
 

Bruk av pizzastein:

  • Sett steinen på midterste rille i kald ovn
  • Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
  • Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
  • Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
  • Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
  • La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *