Moules frites med wasabiaioli

 

IMG_1892.jpg-4725×2494IMG_4888.jpg

Blåskjell er virkelig snaddermat og en av mine favoritter uansett råvare. Denne blåskjellretten var spesielt god så jeg klarte nesten å spise opp et helt nett alene.

Noe som er dumt hos oss er at Jørn ikke tåler/ ikke liker skjell av noe slag så det blir derfor veldig sjelden jeg lager det. I går spiste for eksempel han hamburgere mens jeg koste meg med blåskjell.

Jeg lager ofte både majones og aioli selv, og jeg pleier å si at det tar like lang tid som å skru korken av en majonestube. I løpet av sekunder har du nydelig aioli og jeg har aldri opplevd at den ikke blir vellykket. Smaktilsetninger varierer jeg, for eksempel hvitløk, sitron, appelsin, sennep, kapers eller som her, wasabi. Det var knallgodt til Moues frites.

Jeg har flere andre oppskrifter på blåskjell her på bloggen også, du finner dem HER.

Ingredienser blåskjell:

  • 1 nett blåskjell
  • 1 løk, finhakket
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1 chili finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1chipotle eller 1-2 ts chipotlekrydder
  • olivenolje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 1 beger matfløte
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 2 ss koriander, hakket

 

Fremgangsmåte:

  • Varm olje i gryten
  • Tilsett grønnsaker og krydder
  • La det surre til det er blankt
  • Tilsett hvitvinen og surr videre slik at det blir kokt litt inn
  • Tilsett fløten og la det surre videre ca 5 minutter. Rør
  • Vask og skrubb blåskjellene og kast de som er åpne
  • Skru opp varmen slik at det koker skikkelig og ha i urter og blåskjell
  • Rør slik at blåskjellene blir dekket av saus
  • Sett på lokk og la det koke 2-3 minutter
  • Sjekk om skjellene har åpnet seg
  • Når skjellene er åpne tar du dem av platen og serverer
  • NB! Blåskjell som evt ikke har åpnet seg må kastes

 

Ingredienser Wasabiaioli:

Sett fram ingrediensene på forhånd så de får tilnærmet romtemperatur

 

  • 2 eggeplommer eller hele egget
  • 1 ts wasabi
  • litt havsalt
  • 1-2 ts presset limejuice
  • 1-2 ts hvitvinseddik
  • litt salt og pepper
  • litt hakket bladpersille
  • 1,5 dl soyaolje eller maisolje, ikke olivenolje
  • 1 ss kaldt vann til slutt når aiolien er ferdig

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en bolle/ litermål
  • Kjør med en stavmikser
  • Tilsett oljen i en tynn stråle mens du lar stavmikseren gå (altså ikke i dråper, men hell på alt)
  • Fortsett helt til aiolien/ majonesen har den tykkelsen du foretrekker
  • Smak til om det trengs mer av noe
  • Jeg tilsetter alltid 1 ss kaldt vann til slutt for at aiolien ikke skal virke så “fet”.

 

Før servering drysset jeg hakket bladpersille og minitomater over blåskjellene

Dette smaker helt nydelig synes jeg og jeg håper du er enig <3

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *