Laks med grønn saus og speltperler

IMG 5026

La meg få presentere en ny  favoritt. Denne lakseretten er nydelig, sunn og enkel. Sausen er laget av broccoli og erter med litt flere ingredienser også, og det både ser bra ut og smaker godt.

Det publiseres mange fiskeretter på bloggen for tiden, det skyldes at jeg nesten ikke spiser kjøtt lenger. Det har ingenting med overbevisning og slike ting å gjøre, og det er ingenting i veien for at jeg kan spise kjøtt. Det er bare det at jeg liker fisk så mye bedre enn kjøtt, og da blir det flest oppskrifter med fisk også. Innimellom vil det dukke opp kjøttoppskrifter fortsatt.

Ingredienser:

  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 broccoli i små buketter
  • 1 pose frosne grønne erter
  • 2 dl fløte eller creme fraiche
  • saft av 1/2 lime
  • Frisk estragon
  • salt, pepper og evt annet krydder

Fremgangsmåte:

  • Surr løk, hvitløk og chili i litt olje til det blir nykt
  • Tilsett vann og grønnsaksbuljong
  • Tilsett broccoli og erter
  • La dette koke til broccolien er helt myk
  • Tilsett fløte eller creme fraishe
  • Tilsett lime og estragon
  • Mos det hele med en stavmikser til du får en ganske tykk saus
  • La stå på platen mens du tilbereder laksen
  • Skjær laksen i skiver som på bildet
  • Krydre med salt og pepper
  • Stek i varm panne i 3-4 minutter
  • Ta pannen av platen og la laksen hvile et par minutter før du legger opp

Ved siden av serverte jeg økologiske middagsperler fra Holli Mølle som jeg synes er nydelige.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *