Fish and chips

IPhoto

Denne retten er kategorisert under tagen favorittfisk, og det hadde jeg ikke trodd da jeg startet å lage den. Jeg er i utgangspunktet veldig glad i fish and chips, men hadde aldri prøvd å lage det selv.

Tidligere var fish and chips i England omtrent det samme som pølse i brød her i landet, man kjøpte det altså i kjosker og kvaliteten var så som så. Nå for tiden kan man bestille det på mange restauranter, og selv har jeg spist det på fasjonable restauranter også. Og nå ville jeg altså prøve selv.

Jeg har blitt positivt overrasket over fisk fra Det gode hav, og når jeg nå fant skreifilét fra denne produsenten ville jeg prøve den også. Jeg sier bare: Prøv den, den smakte helt nydelig <3

Jeg serverte fisken med hjemmelaget tartarsaus og coleslaw samt pommes frites. Egentlig hadde jeg tenkt å servere erter også, men glemte det i farten.

Ingredienser til 4 personer:

  • Frityrolje
  • 750 gram torskeloin
  • Salt og pepper

Frityrrøre:

  • 120 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 dl øl

Tartarsaus

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts sennep
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 dl soyaolje eller maisolje
  • 2 sylteagurker
  • 2-3 ss kapers
  • 1 ss vann
  • salt

Coleslaw:

  • 1/2 strimlet hodekål
  • 1 stor revet gulrot
  • 1 eple revet
  • 1/2 hakket løk
  • ca 1 dl majones
  • 1 dl creme fraishe, lett
  • 2 ts sennep
  • noen dråper tabasco

 

Fremgangsmåte:

  • Del fisken i 4 like stykker
  • Bland sammen ingrediensene til frityrrøren
  • Rør til det blir en jevn røre
  • La den hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter
  • Lag tartarsausen
  • Bland sammen eggeplommer, sitronsaft, sennep og presset hvitløk
  • Bruk en stavmikser og spe med oljen, litt om gangen
  • Tilsett ca 1 ss vann for at sausen ikke skal virke så fet
  • Når du har fått en tykk saus tilsettes hakket sylteagurk og kapers
  • Smak til med salt og evt annet krydder
  • Skjær potetene i fingertykke båter eller kjøp frosne pommes frites
  • Friter potetene i frityrkoker eller i en kjele og la dem renne av seg før servering
  • Husk salt
  • Tørk fiskestykkene og dryss over salt og pepper
  • Dypp fiskestykkene i frityrrøre og la det renne av seg
  • Stek fisken i varm panne ca 5 minutter til den er gylden og sprø
  • Legg filetene over på tørkepapir
  • Server med pommes frites, tartarsaus, coleslaw og helst grønne erter
  • Utrolig godt rett og slett
Bildet har jeg tatt fra Wikimedia siden mine egne bilder ble ubrukelige http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AFish_and_chips_(crop).jpg

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *