Vitaminbombe med bacon

IMG 4857

Denne suppen er full av antioksidanter og vitaminer, og smaker utrolig godt. De som følger bloggen vet at jeg elsker supper og at jeg liker å eksperimentere med dem. Jeg er også veldig glad i grønnsaker og bruker massevis hver dag. I denne suppen har jeg blandet dem sammen og fått til en suppe som garantert vil bli en gjenganger her i huset.

Jeg tilsatte bacon før servering, men det er ikke nødvendig. Den kan serveres uten noe som helst eller varieres med f.eks. rå laks skåret i tynne skiver, spekeskinke, pølser av forskjellig slag, kyllig el.l. 

Ingredienser:

IMG 4851

  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • 1 fennikel
  • 1 stor pose frisk spinat
  • 1/4 paprika til pynt
  • 4 vårløk
  • 1 lime
  • 1-2 løk, finhakket
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1 stor neve hakket bladpersille+ enda en neve
  • 1 tommel revet ingefær
  • Ca 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft (kan selvsagt bruke buljongterninger også)
  • 1 boks matfløte
  • Ca 50 g revet parmesan
  • 1 pakke bacon i biter
  • Salt, pepper
  • Litt revet muskat
  • God olivenolje

Fremgangsmåte:

  • Surr løk og hvitløk blank i olje
  • Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
  • Del blomkålen og broccolien i små buketter og ha det i gryten sammen med det andre
  • Del fennikel og vårløk i tynne skiver og ha i kjelen
  • Tilsett godt med grovhakket persille
  • Rør rundt et par ganger så det blir blandet
  • Hell over kraft og fløte
  • Væsken skal dekke grønnsakene så hell på litt mer kraft hvis det ikke dekker
  • La dette småkoke ça 20 minutter til grønnsakene er myke
  • Imens deler du baconet i små terninger og surrer det i pannen (du velger om du vil ha det sprøstekt eller ikke)
  • Når grønnsakene er ferdig kokt tilsetter du halvparten av den revne parmesanen og litt muskat
  • Kjør deretter suppen jevn med en stavmikser, den skal være litt grov i konsistensen
  • Dersom du ønsker at suppen skal være jevnere kan du gni den gjennom en sikt
  • Hvis suppen er for tykk tilsetter du mer kraft eller fløte
  • Hell suppen over i tallerkener og topp med baconbiter, litt paprika, bladpersille og resten av parmesanosten
  • Ringle over litt god olivenolje til slutt

Nydelig!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *