Pizza som i gamle da’r

IMG 2291

På 70-80 -tallet laget jeg som regel pizza med dette fyllet. Ikke noe galt med det, men etterhvert fikk jeg øynene opp for andre fyll også. Så nå bruker jeg i grunnen det meste til pizza. Men pizza med kjøttdeig var den første. Den gangen var imidlertid bunnen tykk og ikke som nå, så den pizzaen jeg presenterer her er altså italiensk pizza med gammeldags fyll.

Den italienske pizzabunnen lager jeg som alltid å denne måten:

Ingredienser:

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)

Fremgangsmåte:

  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter

Fyllet laget jeg slik:

  • 500 g karbonadedeig
  • 1/2 rødløk, finhakket + 1/2 løk i tynne skiver
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2-3 fedd vanlig, finhakket
  • 1 rød chili uten frø
  • 1 boks italienske tomater. knuste
  • 2 ss tomatpuré
  • hakket frisk basilikum
  • 1 ts sukker
  • litt salt
  • tørket oregano
  • annet krydder og urter etter smak

Fremgangsmåte:

  • Brun karbonadedeigen sammen ed hakket løk, hvitløk og chili
  • Tilsett tomatboksen og tomatpuré
  • Smak til med urter og krydder
  • La det hele surre på platen 1 time hvis du har tid, men du kan bruke kortere tid også
  • Avkjøl litt
  • Kjevle ut pizzabunnene
  • Fordel fyllet på bunnene
  • Legg løkringene over
  • Hakk basilikum og dryss over
  • Strø over revet ost
  • Dryss på litt oregano eller pizzakrydder
  • Stekes på plate eller på pizzastein

Hvordan du bruker pizzastein kan du lese om HER.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *