Etnisk Favorittetnisk hovedretter mexikansk

november 15, 2013 at 5:28 pm

Nachos med hjemmelaget tilbehør

 

IMG 1252

Det er lenge siden jeg laget meksikansk mat, og det er enda lenger  siden jeg serverte tacoskjell med kjøttdeig, tacokrydder i pose, salsa og guacamole på boks osv. Nå lager jeg alt fra grunnen av, og smaken er som natt og dag. Det er absolutt ikke vanskelig og det tar heller ikke lang tid, bare prøv.

En del av denne oppskriften fant jeg på Nettet, men jeg har brukt min egen guacamole, salsa og bønnestuing.

Ingredienser:

  • 1 pose Nachochips uten krydder
  • ca 500 g kjøttdeig
  • 2 ts hjemmelaget krydderblanding (se senere i oppskriften)
  • 1 porsjon bønnestuing eller 1 boks Pintobønner
  • 1 porsjon hjemmelaget salsa
  • revet ost (helst cheddar)
  • 1 porsjon guacamole
  • 1/2 purre i tynne skiver
  • 1/2 glass skivede jalapeños

 

Fremgangsmåte:

  • Start med å steke kjøttdeigen
  • Tilsett 1 dl vann og 2 ts hjemmelaget krydderblanding
  • La dette surre ved svak varme til væsken har kokt inn
  • I mellomtiden lager du salsaen (se lenger ned i innlegget)
  • Fordel chipsene i en ildfast form
IMG 1242
  • Hell den ferdige kjøttdeigen over
IMG 1243
  • Hell et lag med bønnestung over kjøttdeigen
  • Hell halvparten av salsaen over bønnene
IMG 1247
  • Topp med et lag ost
IMG 1248
  • Stek formen i ovnen ved ca 220 grader i 20 minutter eller til osten har smeltet og fått gylden farge
IMG 1252
  • Serveres sammen med resten av salsaen, rømme, guacamole og finstrimlet purre eller finhakket løk
IMG 1255

 

Salsa:

  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1/2 finhakket løk
  • ca 1 ts salt
  • 2 ts hjemmelaget krydderblaning
  • saft av 1 lime
  • 1 neve frisk koriander, finhakket

Bland alt i en bolle og smak til om det trengs mer krydder.

 

Tex-mex-krydder (stor porsjon)

  • 3 ss chilipulver
  • 1 ss hvitløkpulver
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts malt kummin
  • 3 ss cayennepepper

Bland sammen og oppbevar tørt og mørkt

 

Guacamole:

  • 1 avocado
  • 2 ts chilipasta
  • saft av 1/2 lime
  • 1 hakket sjalottløk
  • litt god olje (jeg bruker Olivers chiliolje)
  • salt og pepper

Mos dette sammen med en gaffel eller bruk stavmikser

 

Bønnestuing

Du finner oppskrift på bønnestuing i oppskriften på Enchilladas.

Du kan også bruke 2 bokser refried pintobeans som fåes kjøpt i asiatiske butikker og i noen norske butikker med godt utvalg
Kos deg

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


× fire = 8

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *