Hvit pizza med Mascarpone, chorizo og parmaskinke

IMG 4238

Det er ikke så ofte jeg lager pizza, men det skjer i alle fall noen ganger i året. Og da lager jeg den selvfølgelig fra bunnen av, det skal være skikkelig italiensk pizza med løvtynn bunn, stekt på pizzastein og med herlige italienske smaker. Den vesentligste forskjellen på min pizza og den man får i Italia er vel at det er mer topping på min. Jeg liker det bedre.

Jeg har opp igjennom kommet frem til en deig som er helt super, veldig elastisk og kjempelett å arbeide med. Hemmeligheten ligger i melet, eltingen og hevetiden. Ingen raske løsninger.

Ingredienser deig:

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)

Fremgangsmåte:

  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 60 minutter
  • Når deigen er ferdig hevet tar du den ut på bakebordet
  • Del den i to og kjevle til du får en tynn leiv som får plass på en stekeplate
  • Legg deigen på en bakepapirkledt plate og legg på topping
Sausen:
  • 1/2 boks creme fraishe
  • 1 liten rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • Div urter
  • Salt og pepper
Topping:
  • Pizzasaus
  • Cherrytomater
  • 1/2 mascarponeost
  • Fersk chorizopølse (ikke speket)
  • Mozarellaost
  • Parmaskinke
  • 1 neve ristede pinjekjerner
  • 1 neve revet parmesan
  • Div urter , f.eks. oregano og basilikum
IMG 4232

 

Bruk av pizzastein:

  • Sett steinen på midterste rille i kald ovn
  • Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
  • Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
  • Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
  • Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
  • Stek pizzaen ca 7-8 minutter (varierer med type ovn)
  • La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk

 Fra bakebord til pizzastein:

  • Kjevle ut deigen på bakebordet
  • Legg bakepapir på en vanlig stekeplate
  • Flytt pizzabunnen over på stekeplaten
  • Legg på fyllet
  • Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen. Bør være 2 personer til dette.
  • Når pizzaen er ferdig flytter du den fra steinen ved å bruke en pizzapade

IMG 4234

IMG 4235

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *