Det var burgerne sine, det

IMG_1522

Disse burgerne er 100 % naturlige og inneholder ikke et eneste E-stoff, de er laget helt fra grunnen av på mitt eget kjøkken. Jeg kjøpte et stykke marmorert entrecote på ca 800 gram som jeg skulle benytte til burgerne, og det var virkelig et godt valg. Man kan nok bruke billigere kjøtt også, bankekjøtt, høyrygg og lignende, men jeg har veldig sansen for entrecote. Når jeg først skulle lage burgerne helt fra grunnen av så synes jeg at jeg måtte lage tilbehøret fra grunnen av også, så det ble hjemmelaget ketchup, hjemmelaget barbecueaus, hjemmelaget chilisaus og hjemmelagde grove hamburgerbrød. Det ble noen timer på kjøkkenet, det skal innrømmes. Men burgerne tar ikke lang tid, ikke så veldig i alle fall. Og tiden man buker er så absolutt vel anvendt når man smaker på resultatet. Ingredienser:

  • 1 stykke entrecote (eller annet oksekjøtt)
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili uten frø, finhakket
  • 4-6 kløfter hvitløk, finhakket
  • Salt, oepper og evt annet krydder
  • 1/2 dl vann

 

Fremgangsmåte:

  • Del entrecoten i terninger
  • Bland inn løk, hvitløk og chili
  • Sett i fryseren 40-50 minutter (dette gjør det enklere å kverne)
  • Bruk den groveste kverneplaten
  • Kvern kjøttet sammen med grønnsakene
IMG 2826
  • Tilsett krydder og vann og elt det sammen
IMG 2830
  • La blandingen stå i kjøleskapet i ca en time før du former burgerne
  • Form burgere, bruk gjerne former for å få lik størrelse
IMG 2835
  • Stek burgerne, først ved ganske høy varme for å få en pen stekeskorpe
IMG 2836
  • Sett ned varmen og stek videre til burgerne er ferdige
  • Serveres med hjemmelaget grovt hamburgerbrød, potetbåter, salat, diverse sauser og det man ellers måtte ønske
Grove hamburgerbrød:
Ingredienser:
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl melk
  • 50 g usaltet smør, romtemperert
  • 1/2 pk gjær
  • 1 klype salt
  • Sesamfrø
Fremgangsmåte:
  • Ha mel i bollen sammen med salt
  • Smuldre i gjær og smør
  • Tilsett kald melk
  • Elt 10-15 min i kjøkkenmaskin
  • Heves under plast ca 1 time
  • Del deigen i 6 emner
  • Lag runde boller av hvert emne
  • Kjevle bollene flate
  • Pensle med melk
  • Strø på sesamfrø
  • La brødene heve under plast 30-40 minutter
  • Varm ovnen til 220 grader
  • Stekes midt i ovnen ca 15 minutter
Snaddermat!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *