Vitello Tonnato

IMG 2469

Alle som har vært i Italia, og spesielt i Piemonte, kan ikke ha unngått å se Vitello Tonnato på restaurantmenyene. Dette er en klassisk rett som brukes mye i Italia, både som lunchrett og som forrett. Jeg elsker denne retten, og bestiller den nesten alltid. Nå har jeg også begynt å lage den hjemme, det er en enkel sak. Retten består av kalvekjøtt i skiver med tunfiskmajones over. I tillegg brukes ofte salat, basilikum og gressløk. Majonesen bør være hjemmelaget, noe du klarer på 50 sekunder.

Ingredienser:

  • 1 eggeplomme
  • 1 dl solsokkeolje
  • 1 ss dijonsennep med honning
  • Saft av 1/2 sitron
  • litt vann
  • 1 boks tunfisk i vann
  • 1 stykke stekt kalvefilét (kan også bruke oksefilét)
  • Ruccola eller annen salat
  • Litt basilikum og gressløk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Sett frem ingrediensene så de får romtemperatur
  • Ta eggeplommen i en liten bolle sammen med sennepen
  • Bland sammen
  • Finn frem stavmixer (bamix er best)
  • Visp mens du heller oljen forsiktig i en tynn stråle
  • Etterhvert tykner majonesen, tar ca 20-30 sekunder
  • Skvis saften av sitron oppi + et par ss med vann
  • Visp sammen
  • La tunfisken renne av seg i et dørslag og ta den oppi majonesen
  • Fortsett å vispe med stamixeren til det er helt blandet sammen
  • Smak til med salt og pepper

Servering:

  • Legg salat på tallerkenen
  • Fordel ønsket antall skiver med kalvefilét over
  • Legg et par ss med tunfiskmajones på toppen
  • Dryss gjerne litt hakket gressløk og basilikum over
  • Litt grovmalt pepper kvernes over til slutt
  • Serveres gjerne med foccacia eller annet godt brød

Namse

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *