Min beste sennepssaus

IMG 1637

“Denne gravlakssausen er den beste jeg har smakt” sa mannen min da han fikk den servert ved siden av gravlaks en kveld. Jeg er på ingen måte uenig med ham, den smaker nydelig og passer veldig godt til gravlaks, men den passer like godt til andre retter det er naturlig å servere sennepssaus til. Den er også enkel å lage, tar ca 30sekunder tenker jeg – vel og merke hvis du har vidundermaskinen Bamix.

Selvsagt kan du lage den med en annen stavmixer også, men da tar det lenger tid og jeg tror det er større fare for at den vil skille seg.

Husk at alle ingrediensene må ha romtemperatur før tilberedning


Ingredienser:

  • 4 eggeplommer
  • 1/2 ts godt salt, jeg bruker Oliviers urtesalt
  • 1,5 dl soyaolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1 ss dijonsennep med honning
  • ca 3 ss frisk dill, finhakket


Fremgangsmåte:

  • Ta alle ingrediensene bortsett fra olje og dill i en vispebolle
  • Kjør dette sammen med en stavmikser, det skal bare blandes
  • Tilsett oljen i en tynn stråle samtidig som du mixer
  • Når du har fått passe konsistens (ca 20 sekunder) smaker du til med mer krydder og tilsetter dillen
  • Bland godt
  • Jeg tror ikke du har smakt bedre sennepssaus enn denne.




 


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *