Svinefilét med skinke, wasabierter og briepoteter

IMG 1559

Denne hovedretten er en av mine største favorittretter når det gjelder svinekjøtt, den anbefaler jeg absolutt at dere prøver. Den er også enkel å tilberede og går raskt. Man kan variere tilbehøret og gjøre den så spennende man vil. Jeg valgte å gjøre litt ut av det denne gangen og serverte den med ertepuré tilsatt wasabi og potetene smakssatte jeg med brie. Som tilbehør hadde jeg hjemmelaget kryddersmør og bakte tomater. Det ble rett og slett helt nydelig.

Ingredienser svinefilét

  • Svinefilét i skiver
  • God skinke (1-2 skinkeskiver per svinefilétskinke)
  • Frisk basilikum
  • Salt, pepper og evt annet krydder

 

Fremgangsmåte svinefilét

  • Renskjær svinefiléten
  • Del den i passe skiver
  • Krydre med pepper, litt salt og evt annet krydder
  • Legg noen basilikumblader på toppen
  • Pakk hver skive inn i skinke
IMG 1552
  • Brun filéten på begge sider så den får fin farge
  • Legg så skivene over i en smurt ildfast form
  • Legg noen tomater og smørklumper i formen
IMG 1554
  • Stek filéten videre i ca 8-10 minutter ved 180 grader

 

Wasabierter

  • 1 pose frosne selskapserter
  • Salt
  • 50 g smør
  • 5 cm wasabi eller etter smak

 

Fremgangsmåte:

  • Kok ertene etter anvisning på pakken
  • Når de er ferdige slår du av vannet og damper dem til de er helt tørre
  • Tilsett smøret
  • Bruk en bamix eller annen mixer til du får en puré, gjerne litt grov i konsistensen
IMG 1544
  • Tilsett wasabien og smak til det er passe sterkt

 

Briepoteter

  • Ønsket antall gode poteter
  • 1 kinesisk hvitløk, hakket
  • Brie, mengde etter ønske
  • Frisk bladpersille, grovhakket
  • Smør
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og del dem i tynne skiver
  • Legg dem i en smurt ildfast form
  • Del et stykke brie i terninger og bland med potetene
  • Legg noen smørklumper over
  • Tilsett persillen og hvitløken
  • Dryss over salt og pepper
  • Hell litt mer olje over
IMG 1546
  • Sett i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til potetene er myke

 

Urtesmør

  • 100 gram smør
  • 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • salt og pepper
  • litt gourmetkrydder, eller annet krydder du liker

 

Fremgangsmåte

  • La smøret stå fremme til det er blitt mykt
  • Tilsett ingrediensene og rør sammen
IMG 1543
  • Rull en  pølse av smøret
  • Pakk smørpølsen inn i aluminiumsfolie
  • Legg i kjøleskapet
  • Skjær skiver av smøret når det skal brukes
IMG 1556

Servering:

  • Legg ertepuréen på tallerkenen
  • Legg kjøttet oppå
  • Potetene oppå og ved siden av kjøttet
  • Kryddersmør oppå dette
  • Server gjerne med bakte tomater eller en salat

Bon Apetitt

IMG 1558

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *