Fargerik rekeris

Denne retten er enkel å lage, den er fargerik og smaker rett og slett kjempegodt. Jeg fant den opprinnelige oppskriften i VG, men som alltid kutter jeg ut en del ingredienser og tilsetter andre. Jeg laget denne retten til 4 personer selv om vi bare var 2 som skulle spise. På grunn av mannen min forsvant alt sammen, så noen rester til lunch neste dag fikk jeg ikke.

Ingredienser 4 personer:

  • Jasminris eller basmatiris til 4
  • Ca 300 g rensede reker (vekt uten skall)
  • 4 egg
  • 1 pose grønne erter
  • 4 gulrøtter i staver
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/2 purre i staver
  • 1 liten boks mais
  • 4 tomater, uten “innmat”, hakket
  • 2-3 ss fishsauce
  • 1 liten neve gressløk
  • 2-3 ts Olivers urtesalt
  • Olivenolje til steking
  • Soyasauce

 

Fremgangsmåte

  • Kok risen etter anvisning på pakken
  • La ertene få et oppkok
  • Ta gulrotstaver og stangselleri i pannen og la det surre noen minutter, det skal være crispy (kan også bruke en kjele eller wok)
  • Tilsett purre og mais og surr videre til det er gjennomvarmt
  • Visp eggene med salt og pepper og stek en tynn omelett
  • Skjær omeletten i strimler
  • Hell risen, rekene og tomatene i pannen, rør så alt blir blandet
IMG 2302
  • Smak til med urtesalt eller annet krydder
  • Legg omelettstrimlene over og dryss gressløk på toppen
  • Serveres med soyasauce
IMG 2303

IMG 2308

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *