Thailandsk red curry

Oppskrift på denne curryen har jeg fått av datteren min, som hadde funnet den på matbloggen Framholt. Jeg gjengir oppskriften her på bloggen for å ha den lett tilgjengelig. Det er nemlig ikke siste gang jeg lager denne retten.

Jeg har kuttet ut noen ingredienser og tilsatt noen andre. Det har jeg rett og slett gjort fordi jeg ikke liker alle ingrediensene i den opprinnelige oppskriften, bambusskudd for eksempel. Men har du lyst til å lage retten etter den opprinnelige oppskriften så har du den tilgjengelig ved å trykke på linken over.

Ingredienser:

  • 4 kyllingfiléter
  • 4 store gulrøtter i staver
  • 2 løk i skiver
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 pakke sukkererter, delt i to på langs
  • 1 rød chili i tynne skiver
  • 2 bokser kokosnøttmelk, ikke lett
  • 1,5 ss rød currypasta
  • 3 stilker lemongrass, delt i to på langs
  • 1 liten neve lemonleaves
  • 1 stykke fersk ingefær, finhakket
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 1 ts brunt sukker
  • 3 ss fishsauce

Fremgangsmåte

IMG 2293

  • Del kyllingen i biter, krydre den med litt salt og surr den i pannen, litt om gangen
  • Skjær gulrøtter og løk i staver/ skiver og surr det i litt olje
  • Tilsett currypastaen og rør
  • Tilsett kokosnøttmelk og fishsauce
  • Strø over brunt sukker
  • Tilsett lemongrass og lemonleaves
  • La det hele surre 10-15 minutter
  • Tilsett vannkastanjene
  • Tilsett sukkerertene og koriander
  • Serveres med jasminris
TIPS:
IMG 0522

Jeg bruker denne curripastaen. Hvis du bruker en annen kan du tilsette dobbelt så mye curry i retten.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *