Blåskjell med asiatisk touch

IMG 1626

Jeg elsker blåskjell! Det er noe av det beste jeg vet, sammen med mye annet som lever i havet. Blåskjell er billig, blåskjell er enkelt å lage og det kan tilberedes på utallige ulike måter. Jeg prøver å variere mest mulig, og denne gangen kokte jeg dem i en spicy saus med asiatisk smak. Dette er nok en av de beste oppskriftene jeg har prøvd hittil.

Ingredienser:

  • 1 kg blåskjell
  • 1 rød chili, hakket
  • 4 hvitløkkløfter, hakket
  • 1 vårløk, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 ts frisk ingefær
  • 2-3 ts chilipasta
  • 2 ts korianderpasta
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl melk
  • olje
  • salt, pepper
  • 1 neve frisk koriander, grovhakket

 

Fremgangsmåte:

  • Vask og rense blåskjellene, kast de dårlige
  • Surr alle grønnsakene i litt olje til det blir mykt
  • Tilsett chilipasta, korianderpasta, sitronsaft
  • Surr videre
  • Tilsett kokosnøttmelk og vanlig melk
  • La dette syde noen minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett blåskjellene
  • La dette koke under lokk noen minutter til blåskjellene er ferdige (5-6 minutter)
  • Kast blåskjellene som ikke har åpnet seg
  • Hakk korianderen og rør inn før servering

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments on “Blåskjell med asiatisk touch”

  1. Hva er det du mener av ingredienser mellom melk og olje??
    Har også blitt veldig glad i blåskjell og har et nett liggende til i morra. Kansje jeg skal begi meg ut på din oppskrift??
    Har stort sett brukt løk, vin og fløte jeg….og kost meg masse – men asiatisk virket jo veldig spennende.

  2. Tror ikke det skal stå noe der så jeg slettet det. Kan ikke huske at jeg hadde noe annet i denne gryten. Løk, vin og fløte er også deilig, men jeg synes det er enda bedre med litt mer smak. Hvitløk MÅ det være – alltid :o) Lykke til med blåskjellene dine. Jeg spiste det i går også, men det var på restaurant.

  3. Brukte denne oppskriften som utgangspunkt for dagens blåskjellmiddag, og det var nydelig! Min nye favoritt-blåskjellrett.
    Jeg hadde ikke alle ingrediensene i skapet, manglet bla. korianderpasta, men jeg hadde fersk koriander og de andre ingrediensene. Blandet kokosmelken med hvitvin istedenfor melk.
    Nam nam, spiste et helt nett helt alene! 🙂

    1. Så koselig da :o) Bedre med frisk koriander enn korianderpasta, men brukte det siden jeg ikke hadde frisk. Ja, det er alltid lov å endre på ting, ofte blir det bedre også.
      Og å spise et helt nett alene er virkelig imponerende må jeg si. Jeg klarer bare et halvt :o))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *