Glasert tynnribbe på grillen

IMG 1376

Det er sjelden vi griller svinekjøtt, det går mest i lam og fisk. Men da jeg fant en lekker tynnribbe på Ultra falt jeg for fristelsen. Så den ble med hjem hvor den ble marinert etter alle kunstens regler og lagt på grillen etter noen timer.

Oppskriften er det Lise Finckenhagen som står bak.

Denne oppskriften burde holde til 6 personer

  • Ca 3 kg tynnribbe
  • Salt og sort pepper
  • Skjær svoren av skinken
  • Gni ribben godt inn med salt og pepper, pakk den i folie og la den ligge i kjøleskapet 1 døgn

Glasur

  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl flytende honning
  • 1 dl ketchup
  • 1 ss revet frisk ingfær
  • 2 hvitløkfedd, knust
  • 1 ts sambal olek (chilipasta)
  • 1/2 ts five spice-krydder
  • 6 ss brun rom

Fremgangsmåte:

  • Rør sammen alle ingrediensene til glasuren
  • Legg ribben i en langpanne med litt vann i bunnen
  • Pensle ribben med litt av glasuren og dekk godt med aluminiumsfolie
  • Damp ribben i ovn ved 150 grader i ca 2 1/2 time
  • Legg ribben på grillen og pensle på resten av glasuren under grillingen
  • Pass på temperaturen så ikke glasuren brenner seg
  • Deilig

IMG 1375

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *